L'empresa que urbanitza la riera de Sant Jordi de Montgat renuncia a l'obra

Els problemes econòmics obliguen la constructora a pactar amb l'Ajuntament la rescissió del contracte

Tant l'equip de govern (PSC, ERC i ICV-EUiA) com els dos partits a l'oposició de l'Ajuntament de Montgat (CiU i PP) van acordar en el ple de dijous acceptar la renúncia de Construcciones e Instalaciones Vegamar SL a acabar la urbanització de la riera de Sant Jordi i la cobertura lateral del pavelló municipal situat al Pla de la Concòrdia. L'alcalde de la vila, Jordi Ràmia (PSC), va reconèixer que aquest fet suposa un «contratemps molt important» per a aquest projecte destacat de la vila, tot i que valora que amb aquest tràmit administratiu «el consistori ja ha posat en marxa la maquinària» per avaluar quin procediment s'ha de seguir per acabar tots dos projectes abans de finalitzar l'any, tal com exigeix el fet que totes dues intervencions hagin estat incloses en el pla de Zapatero. En aquest sentit, i a banda d'indicar que mentre no es reprenguin les obres s'hi garantiran les pertinents mesures de seguretat per a la ciutadania, l'alcalde montgatí es va mostrar «tranquil» pel fet que l'Estat preveu poder prorrogar uns mesos l'acabament dels projectes que han quedat afectats per causes alienes als consistoris, com passa en aquest cas.

L'equip de govern i els tècnics municipals tracten ara d'avaluar concretament l'estat urbanístic i econòmic actual de totes dues obres i, a més d'assegurar-se la continuïtat de les empreses proveïdores de material per a aquests treballs, de buscar la fórmula per reprendre-hi l'activitat. Pel que fa a aquest darrer objectiu, i com a via de solució, Ràmia ha assenyalat la possibilitat de convocar un altre concurs d'empreses disposades a enllestir els treballs, tot i que ha indicat que l'Ajuntament no ha rebut de moment la proposta de cap companyia interessada a fer aquestes obres. El consistori també vol que es mantinguin els llocs de treball dels empleats que fins ara treballaven a la riera i al poliesportiu.

L'alcalde montgatí va aprofitar la seva intervenció en el ple per reconèixer l'actuació de Vegamar malgrat la renúncia a l'obra, en el sentit que «fins ara ha fet un bon treball i respectant els terminis». Per la seva banda, el regidor de CiU a l'oposició municipal, Pere Senserrich, va donar un «vot de confiança» a l'equip de govern per tal de solucionar aquesta problemàtica, tot agraint que fins ara hagi comptat amb l'opinió de la resta de grups polítics.

Tot i que cap responsable de Vegamar ha atès la trucada d'aquest diari aquests dies per valorar la situació i per confirmar la crítica situació econòmica que passa, tot indica que la companyia està a punt de presentar concurs de creditors, el procediment legal que abans consistia en la suspensió de pagaments.

Més problemes al Pla

Els maldecaps per a Vegamar, però, podria ser que no s'acabessin aquí, ja que, segons ha pogut saber aquest diari, la justícia ha instat l'empresa principal a la qual pertany aquesta empresa –Veganarcea SA– a fer un conjunt de reparacions en una quarantena d'habitatges del Pla de Montgat que va construir i promoure fa uns anys. Els veïns del número 7-9 de la plaça de la Mare d'aquest barri residencial van denunciar que aquesta constructora havia lliurat els pisos amb defectes d'obra –brutícia i impermeabilització de la façana, reixes oxidades i paviments de marbre en estat defectuós–, però la justícia no va emetre una resolució favorable als veïns en primera instància. Ara, però, l'Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació interposat pels residents i ha instat Veganarcea a reparar el marbre dels paviments i la façana, sense incloure la millora de les reixes, que el jutge considera que s'han oxidat per poc manteniment per part dels mateixos veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.