Urbanisme

seguretat

trànsit

Més seguretat a l'avinguda Costa Brava de Malgrat

La Diputació i l'Ajuntament invertiran 400.000 euros per garantir una millor convivència entre vianants i vehicles

S'actuarà sobretot alçant els passos de vianants i a les parades del bus

L'avinguda Costa Brava de Malgrat de Mar travessa de punta a punta el municipi i és molt utilitzada pels conductors que volen vorejar-lo sense entrar al nucli urbà. De carrils amples, malgrat els senyals de trànsit que intenten pacificar la circulació, la convivència entre vianants i vehicles sovint es veu complicada amb la tendència dels cotxes a agafar una velocitat massa alta. Les queixes i demandes dels veïns de la zona, en especial en aquell tram on hi ha una circulació constant de ciutadans que creuen l'avinguda per anar al CAP o a l'institut Ramon Turró, han donat com a resultat que l'Ajuntament faci una actuació orientada a millorar la seguretat viària. L'alcalde, Joan Mercader (PSC), avança que es destinarà una partida de 400.000 euros –275.310 euros, un 71,5% de l'obra a càrrec de la Diputació– per instal·lar elements dissuasius en l'àmbit que comprèn l'avinguda des del carrer Josep Maria de Segarra fins al carrer del Camí del Fondo, uns dos quilòmetres de llargada. “L'actuació inicial, que dúiem en el nostre programa electoral i que ja es va començar a estudiar en el mandat anterior, comprenia una inversió més petita d'uns 56.000 euros”, recorda Mercader, que hi afegeix: “L'informe final, amb més inversió, també suposa que sigui la Diputació la que assumeixi el major increment.”

El projecte preveu actuar en àmbits concrets com ara els passos de vianants, les parades de transport públic, les cruïlles i, en especial, la intersecció amb el carrer Guillem de Palafolls.

Alçar els passos

En concret, segons relata l'alcalde, s'aposta per una desena de millores entre les quals destaquen els passos de vianants elevats. Un dels casos més evidents de la necessitat d'aplicar mesures per evitar l'excessiva velocitat és el tram de l'avinguda Costa Brava que hi ha entre el carrer Guillem de Palafolls i el de la Verneda. L'estudi especifica que es tracta d'un recorregut “recte, sense semàfors ni obstacles” que permet als vehicles anar més de pressa. També hi haurà, segons l'estudi tècnic, una especial atenció en les parades de bus que garanteixi la seguretat dels usuaris del transport públic tant quan travessin per agafar-lo com quan surtin del vehicle i vulguin creuar l'avinguda.

L'alcalde preveu fins a deu actuacions a la via i calcula que es comencin a fer efectives a principis del 2017. Les obres tenen una duració prevista d'uns quatre mesos. “La nostra principal preocupació és evitar els accidents de trànsit en què es veuen implicats ciutadans i creiem que la millor manera és introduint elements que pacifiquin l'avinguda”, assenyala.

LA XIFRA

1,7
quilòmetres
és la distància de l'avinguda Costa Brava de Malgrat on s'actuarà per garantir la seguretat vial.

Les obres del pont, més a prop

Les obres per reforçar el pont centenari del carrer Passada i permetre així que hi tornin a poder circular vehicles de gran tonatge finalment van ser adjudicades a mitjan mes de juny per un import de 97.000 euros. L'actuació, que afecta de ple la mobilitat del municipi, obligarà a tallar aquesta ronda de circumval·lació i estava previst que comencés tan bon punt acabés el curs escolar. L'alcalde assegura que les màquines estan a punt d'entrar a treballar i que el projecte s'hauria d'enllestir en uns tres mesos. L'actuació en el pont reclama certa urgència després que uns estudis tècnics alertessin a finals de l'any passat que l'estructura no era la indicada per aguantar el trànsit de vehicles actual i que en una situació extrema podria acabar cedint. De les tres opcions de millora que es van estudiar es va acabar triant la que preveia canviar el ferm central, però mantenint els estreps originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia