Urbanisme

municipal

habitatge social

Tornen a posar a licitació els pisos públics a Montgat

Les obres de la promoció dels habitatges al Turó del Sastre es reprendran a mitjan setembre

L'empresa que els construïa va fer fallida al maig i van quedar aturats

L'Institut Metropolità de Promoció del Sòl de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (Impsol) ha posat en marxa la licitació d'urgència per a la finalització del bloc d'habitatges de protecció oficial al Turó del Sastre de Montgat, que va quedar aturat el maig passat quan la constructora adjudicatària, Corsan-Covian, va fer fallida. A hores d'ara s'està pendent que la nova adjudicatària signi el contracte i està previst que les obres es puguin reprendre a mitjan setembre. La promoció, de quaranta habitatges, té dues terceres parts de l'obra acabada i, segons expliquen des de l'Impsol, les previsions són que s'acabi l'abril del 2017.

Els quaranta pisos del bloc ja estan venuts i l'Impsol s'ha compromès a tenir informats els nous veïns sobre com evoluciona l'obra i els terminis d'entrega mitjançant la seva pàgina web. De moment, al mateix web hi ha informació d'aquesta promoció sobre els tràmits administratius que s'han anat fent, els plànols i la memòria de qualitats dels pisos. El juny passat, l'Ajuntament de Montgat va impulsar una trobada entre els afectats i els responsables de l'Impsol a la sala Pau Casals de la biblioteca de Montgat per aclarir dubtes i mirar de posar fi a les preocupacions dels que han comprat un pis en aquesta promoció. Allà es va garantir als propietaris que es mantindrà el preu dels pisos i també la qualitat dels acabats, sense canvis en les condicions pactades amb les entitats bancàries.

L'Impsol ha contractat un servei de vigilància les 24 hores que vetlla perquè a l'edifici en construcció no hi hagi cap desperfecte mentre estan aturades les obres. L'Ajuntament de Montgat, per la seva banda, s'ha compromès a agilitzar els tràmits al màxim pel que fa a la tramitació de les llicències un cop acabada l'obra amb la finalitat de permetre l'entrega dels pisos com més aviat millor.

LA XIFRA

40
pisos
té la promoció 18-D del turó del Sastre que promou l'Impsol i que està previst que s'acabi l'abril de 2017.

Quatre edificis pendents

L'Impsol té pendents d'executar al Turó del Sastre de Montgat quatre blocs d'habitatge públic més, que se sumen als que ja s'han construït en els últims anys. A la zona, l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl ja ha aixecat 191 pisos dividits en quatre blocs. La parcel·la 18F, amb 40 habitatges; les parcel·les 18H i 18I, que en sumen 48, i la 18G, que en té 103, segons dades facilitades per l'Impsol al seu lloc web.

L'edifici en construcció, el 18D, té una quarantena de pisos, majoritàriament de tres habitacions amb una superfície d'entre setanta i noranta metres quadrats i que s'han venut a uns preus que oscil·len entre els 139.000 i els 170.000 euros. Les promocions pendents d'aixecar sumen 124 pisos més. L'arribada de tots aquests nous veïns al municipi és un dels arguments que fa servir l'Ajuntament de Montgat per reclamar la construcció d'un nou institut escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.