Urbanisme

municipal

infraestructures

Palafolls emprèn les millores a la urbanització Ciutat Jardí

Els treballs es concentraran en l'asfaltatge de 21 quilòmetres de carrers i en la renovació i construcció de voreres i altres serveis

L'obra puja a 2,3 milions i el 85% dels 700 propietaris han fet efectiva la quota corresponent

Palafolls finalment tira endavant la millora de la seva urbanització més gran, Ciutat Jardí, compartida amb Malgrat i Santa Susanna. Es tracta d'unes obres imprescindibles perquè el consistori recepcioni la zona com a nucli urbà. Ahir es va donar el tret de sortida de l'actuació, que es preveu que duri onze mesos i que s'anirà executant per trams. En global implica l'asfaltatge de 21 quilòmetres de carrers, la construcció o la renovació de les voreres existents i la millora de zones verdes i de sistemes elèctrics. Una inversió de 2,3 milions d'euros que han d'assumir directament els veïns, uns 700 propietaris, dels quals el 75% hi tenen la primera residència. Dissabte, en una reunió informativa, l'Ajuntament va informar que el 85% dels afectats ja han pagat la quota corresponent, que es mou de mitjana entre els 3.800 i els 4.000 euros, segons els metres de la seva parcel·la. El projecte de Ciutat Jardí és un dels més reivindicats, però no ha estat l'únic, perquè fa uns anys, el 2008, també es va haver de construir la xarxa de clavegueram.

El regidor d'Urbanisme, Josep Rueda (PSC), reconeix que el procés per enllestir el projectes ha estat llarg. “El 2010 la Generalitat ens va concedir 300.000 euros, que l'Ajuntament ha invertit a fer els projectes de reparcel·lació i urbanització i el registre corresponent de la urbanització. Feines que no han hagut de pagar els parcel·listes”, destaca. El regidor afirma que l'estat dels carrers de la zona “és molt precari” i que no podien “esperar més a actuar”. Josep Rueda avança que la voluntat política del govern del PSC i ICV-EUiA és recepcionar Ciutat Jardí tan bon punt s'hagin enllestit les obres. “Només cal suprimir un article del pla general que deixa en mans d'una junta dels veïns de la urbanització la responsabilitat de fer-se càrrec de la gestió de ls espais”, especifica, i afegeix que la modificació, però, demana la majoria absoluta del ple, que el govern confia a obtenir. Tot i això, ERC, el principal grup de l'oposició, posa en dubte la voluntat de recepcionar Ciutat Jardí. En un reunió de fa uns mesos els republicans van informar els veïns que encara s'havien de posar a to altres serveis, amb un cost més alt que els 2,3 milions d'ara, perquè finalment la urbanització passés a ser zona urbana i a rebre els mateixos serveis que la resta del municipi.

LA XIFRA

85%
dels propietaris
de parcel·les de la urbanització Ciutat Jardí de Palafolls han pagat la quota per fer les millores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia