Urbanisme

Breda preveu construir un tanatori l'any vinent

L'Ajuntament de Breda va aprovar en el darrer ple el plec de clàusules administratives per a la concessió de la construcció d'un tanatori municipal. El futur nou equipament es construirà al costat de l'actual cementiri municipal, en uns terrenys d'aproximadament 2.800 metres quadrats, tot i que l'edificació n'ocuparà tan sols uns 200. L'alcalde, Dídac Manresa, va explicar que la idea és que la construcció comenci cap a la tardor del 2017, però ja es preveu que surti a licitació el setembre vinent. Fins ara, en un decés, en cas d'incineració els bredencs havien d'anar fins a Arbúcies i, sobretot aquests últims anys, fins a Hostalric. Per aquest motiu es va considerar un punt prioritari dins el programa electoral del govern, segons va explicar l'alcalde. L'aprovació del punt es va fer amb el vot a favor del grup d'ERC, les abstencions de Convergència i Tots per Breda i el vot en contra de la CUP, que no està d'acord amb l'externalització del servei.

En el mateix ple es va aprovar la creació del consell municipal de patrimoni arquitectònic, que estarà integrat per l'equip de govern, els grups municipals a l'oposició, el Museu Aragay, el consell parroquial, experts i representants veïnals. Per donar el vistiplau al nou consell va aprovar-se prèviament la dissolució del patronat del Museu Josep Aragay, municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia