Urbanisme

Sant Fruitós reprendrà les obres al Cobert del Batre a finals d'agost

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages reprendrà, el 29 d'agost, les obres al Cobert de la Màquina del Batre, on feia anys que hi havia filtracions a la coberta. Els treballs es van planejar en dues fases i, per aquest motiu, l'estructura ha estat tapada durant gairebé un any. La primera va costar 66.000 euros i es va tramitar d'urgència pel seu deteriorament. En la segona, es cobrirà la teulada amb una xapa de zinc envellit que preservarà la imatge de l'històric edifici i en garantirà la impermeabilitat. Alhora, es convertirà la plaça 11 de Setembre en un espai públic de lleure i oci, amb grades que faran de platea quan hi hagi espectacles. El regidor d'Obres, Cristian Marc Huerta, ha explicat que l'actuació s'ha adjudicat per 324.000 euros. Es finançaran amb recursos propis, en espera que arribi algun ajut.

El principal grup a l'oposició, CDC, va criticar ahir “el retard de més de dos anys” de les obres, que han deixat l'edifici “a la intempèrie”. Huerta va subratllar que el govern de Gent Fent Poble i el PSC donarà una solució “definitiva a un edifici emblemàtic que ha estat anys en un estat lamentable, i en el qual s'han invertit molts diners que no han servit per arreglar les filtracions”. També va remarcar que el projecte s'ha consensuat amb experts en rehabilitacions d'edificis històrics i que la troballa de nius de ballesters, una espècie d'aus protegida, havia fet alentir els plans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia