Urbanisme

Altafulla projecta la nova Via Augusta per a l'inici dels Jocs Mediterranis

El govern municipal (ABG i CDC) aprova el projecte d'urbanització de manera definitiva

El grup de L'Eina estudia presentar un recurs per “manca de rigor”

El ple extraordinari de l'Ajuntament d'Altafulla va aprovar ahir definitivament el projecte d'urbanització de la Via Augusta amb els sis vots del govern (Alternativa Baix Gaià i CDC) a favor i tres en contra de L'Eina-ERC-AM, ja que ni el portaveu de C's, Alberto Moreno, ni el regidor de CDC, Xavier Ros, no van poder assistir al ple. El govern va rebutjar les cinc al·legacions de particulars i de L'Eina per raons “jurídiques i tècniques”.

La regidora d'Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, va destacar que “és la primera vegada en la història d'Altafulla que un projecte s'exposa públicament durant trenta dies”. De les 38 persones que el van anar a veure, 27 es van mostrar favorables al projecte i només 11 en contra. Pel portaveu de L'Eina, Jordi Molinera, aquesta no és una prova de l'acceptació del projecte, i va desafiar l'alcalde, Fèlix Alonso (ABG), que faci la consulta proposada per la plataforma Altafulla Decideix i demani al ciutadà si considera prioritari remodelar la Via Augusta. Molinera va retreure a Alonso que no convoquessin amb temps la darrera comissió d'urbanisme: “No teníem constància de l'hora de la reunió.” Alonso va remarcar “l'obstruccionisme de l'Eina, que deliberadament no ha volgut assistir a la comissió”. L'Eina va anunciar que estudien presentar un recurs contenciós i administratiu.

Méndez-Vigo va destacar que la remodelació era necessària per dignificar el barri marítim i perquè “passi de ser un lloc d'estiueig a un lloc per viure-hi”.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
és el pressupost del projecte de remodelació de la Via Augusta d'Altafulla.

LA FRASE

Era necessària la reforma per dignificar el barri marítim, ja que feia vora vint anys que no s'hi intervenia
Marisa Méndez-Vigo
regidora d'urbanisme d'altafulla

La Via Augusta, nou centre al barri marítim

El projecte pretén crear una nova centralitat al barri marítim durant tot l'any. Per fer-ho, s'ampliaran les voreres i es destinaran dos carrils per al trànsit rodat en dos sentits i un carril bici. També es millorarà el clavegueram i es plantaran arbres. Davant de l'església es crearà un espai comunitari i es retiraran els contenidors. També volen reduir el nombre d'inundacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.