Urbanisme

municipal

mobilitat

L'interior d'una illa de cases del centre de Besalú s'obre als vianants

El nou espai, que serà accessible des del carrer Ganganell, es va preveure en el pla especial del centre històric que es va aprovar fa trenta anys

Tres dècades després que es dibuixés en el pla especial del centre històric, i un cop superades les negociacions amb els propietaris privats afectats (que han comportat la reducció de la superfície inclosa en el projecte), l'Ajuntament de Besalú està construint un nou espai públic al rovell de l'ou del poble: l'illa de cases que quedava rere cal Tronc, can Cambó, l'ajuntament, l'antiga sala de ball can Lagares i el Bressol d'Emprenedoria (un equipament destinat a la promoció d'activitats econòmiques).

La zona condicionada consisteix en un vial obert des del carrer Ganganell i una plaça, que es podrà utilitzar per a activitats i com a accés alternatiu a cal Tronc (una sala d'actes polivalent) i can Cambó (on hi ha la biblioteca i l'arxiu), que actualment tenen l'entrada pel carrer Major.

Un ascensor

Com que els carrers Ganganell i Major estan a diferent alçada, el vial fa pendent i té dos trams d'escales. A la llarga, segons han anunciat des de l'equip de govern, es construirà un ascensor al Bressol d'Emprenedoria que permetrà anar directament del carrer Ganganell fins a la part més alta del nou vial, pensant sobretot en les persones amb mobilitat reduïda.

El cost de l'obra és d'uns 100.000 euros, que es cobriran amb recursos del pla de barris (Generalitat), la Diputació i el mateix municipi. Està previst que al mes de novembre ja s'hi pugui passar.

LA XIFRA

100.000
euros
és el que està previst que costin les obres, que paguen la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament

LA DATA

1986
és l'any
en què es va aprovar el pla especial del nucli històric, en el qual es preveu aquesta intervenció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia