Infraestructures

infraestructures

Bonificacions per a les companyies que treballin a l'aeroport a l'hivern

El director de les instal·lacions de Vilobí veu bé la mesura perquè creu que la congelació de les taxes no es pot convertir en una cosa habitual

L'Estat espanyol bonificarà les companyies que operin a l'aeroport de Girona-Costa Brava a l'hivern amb l'objectiu de desestacionalitzar-lo. La mesura s'inclou en els pressupostos i suposarà rebaixar un 20% les taxes de seguretat i passatgers, no només per a Ryanair sinó també per a la resta de companyies. El director de l'aeroport, Lluís Sala, confia que a partir del 2013 puguin disposar d'aquestes mesures de màrqueting aeroportuari, que permetin aplicar bonificacions. “Això no només serà bo per a Ryanair, sinó per a qualsevol altra companyia, que també es podrà afavorir amb aquest descompte”, va dir Sala.

El director afegeix que aquesta mesura serà positiva per a Vilobí d'Onyar perquè l'excepcionalitat de taxes no es podrà allargar sine die. De fet, mantenir per al 2013 la rebaixa de tarifes va ser una de les condicions que lligava l'acord de Ryanair amb l'aeroport de Girona. I és que la companyia irlandesa ja va anunciar que si s'apujaven les taxes a Girona, es reservava el dret de trencar l'acord. “Les mesures excepcionals no es poden convertir en habituals”, ha dit Sala. Per això, el director considera que les bonificacions per a la temporada d'hivern permetran no només desestacionalitzar l'aeroport sinó també diversificar-lo, perquè és una mesura que no va a remolc de Ryanair i que es pot aplicar a totes les companyies.

Sobre la programació que Ryanair va anunciar aquesta setmana per a l'estiu de l'any vinent, Sala en va fer una valoració “clarament” positiva perquè, segons va raonar, a l'aeroport “no hi ha alternativa” a la companyia irlandesa. L'aeroport de Girona espera tancar el 2013 amb 2,85 milions de passatgers, 2,5 dels quals arribaran amb Ryanair.

LA XIFRA

20
per cent
de rebaixa sobre les taxes de seguretat i passatgers. La bonificació s'aplicarà a les rutes d'hivern.

Canvis en els abonaments d'aparcament

La UGT està recollint signatures entre els treballadors de l'aeroport per protestar pels canvis, amb vista a l'any que ve, del preu i de funcionament dels abonaments de l'aparcament. El preu de l'abonament augmentarà 2 euros i, a més, ja no serà, com fins ara, per a 30 usos sinó per a 30 dies naturals, el canvi que la UGT troba que és més greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.