Administracions

L'alcalde de Morella trasllada al Síndic de Greuges la preocupació pel “fracking”

En la reunió, acompanyat per membres de la taula d'afectats pels impagaments de la Generalitat s'han abordat també els impagaments del Consell, sanitat i educació

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, s'ha desplaçat, junt amb membres de la taula municipal d'afectats pels impagaments de la Generalitat, fins a la ciutat d'Alacant per a mantindre una reunió amb el Síndic de Greuges.

En la mateixa, s'han tractat, entre d'altres temes, els impagaments del Consell, la situació de la sanitat i de l'educació, i l'extracció d'hidrocarburs, concretament la tècnica de la fractura hidràulica “fracking”.

Sobre esta qüestió, l'alcalde s'ha centrat a manifestar la preocupació que per als ciutadans té el fet de que sobre el municipi hi haja la possibilitat de que es realitzen prospeccions d'hidrocarburs a través de la tècnica del “fracking”, que sense cap dubte, és perjudicial per al territori, i sobre la qual la Generalitat Valenciana ha mantingut una posició d'ocultisme absolut respecte del procediment administratiu dut a terme.

En este sentit, el Síndic s'ha compromès a traslladar esta preocupació a la Conselleria pertinent i a exigir també, major transparència i informació sobre este tema, tenint en compte als municipis, que majoritàriament han presentat al·legacions al respecte a causa dels riscos d'esta tècnica.

D'altra banda, cal recordar que el passat mes de desembre Morella va constituir una taula d'afectats pels impagaments de la Generalitat Valenciana, on estan representats tots els col·lectius que pateixen esta situació i un deute superior als 6 milions d'euros en tota la població. De tots ells s'ha aportat un memoràndum per al Síndic, el qual s'ha compromés traslladar a totes les Conselleries afectades perquè donen compte de les seues obligacions incomplides.

El primer edil morellà, també ha mostrat la preocupació sobre la situació que presenta el Col·legi de Primària, així com sobre la Fàbrica Giner i la sanitat en la comarca, temes sobre els quals s'han remés moltes cartes i presentat nombroses mocions en els últims anys sense obtindre cap resposta ni solucions al respecte, elements estos que seran requerits per part del Síndic perquè es done prompte tràmit a estes irregulars situacions administratives, que són del màxim interès per a la ciutadania.

Finalment, l'alcalde de Morella ha aprofitat per a agrair a José Cholbi, actual Síndic de Greuges, la receptivitat davant dels problemes i qüestions plantejats pels assistents a la reunió, que ha quedat demostrada amb la posada a disposició dels mateixos del personal adscrit a la Sindicatura per a poder elaborar amb la màxima precisió i elements objectius les reclamacions a iniciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.