Medi ambient

Es denuncia la desídia de la Generalitat amb el Palmerar d'Elx

La coalició Compromís adverteix de greus conseqüències per aquest Patrimoni de la Humanitat

El Patronat no es reuneix des de l'any 2006 i el conjunt està més que abandonat

La diputada de Compromís i portaveu local, Mireia Mollà, ha afirmat que “és lamentable la desídia que demostra la Generalitat Valenciana en el manteniment del Palmerar d'Elx, com demostra de nou ara a l'ignorar que múltiples horts del terme municipal es troben abandonats i en un greu estat de deteriorament”.

Mollà ha explicat que “des del grup parlamentari Compromís vam traslladar al Govern valencià l'estudi en què l'Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó (IECBV) alertava del mal estat d'estos horts, una situació que es pot comprovar a simple vista, però la consellera de Cultura, María José Catalá, s'ha limitat a defensar que sí es realitza el manteniment adequat”.

Des de la Conselleria es demostra que no hi cap intenció de comprovar l'estat d'estos horts i que ignoren les repercussions que este abandonament pot tenir en el conjunt del palmerar que és Patrimoni de la Humanitat.

Però a més d'això, la diputada valencianista afig que “no ens sorprèn esta actitud de la Generalitat, si tenim en compte els escassíssims recursos que està destinant a un problema tan greu com la plaga del morrut roig”.

En este sentit, Mireia Mollà ha assenyalat també que “és increïble que la Conselleria tampoc s'haja pronunciat sobre la inactivitat del Patronat del Palmerar d'Elx, un òrgan que no es reuneix des de 2006 i que, segons la normativa, hauria de convocar-se al menys una vegada a l'any”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.