Infraestructures

EQUIPAMENTS

Montagut i Oix estrena l'espai polivalent La Cometa

L'edifici, concebut com una escultura, estarà a disposició de les entitats del poble

Montagut i Oix estrena aquest migdia el centre cultural La Cometa, un equipament situat al barri del mateix nom que estarà a disposició de les entitats del poble per a actes culturals i d'esbarjo. Aquesta urbanització era l'únic nucli important del municipi on encara no hi havia un espai d'aquest tipus. Ha costat uns 350.000 euros, que s'han cobert principalment amb recursos del pla d'obres i serveis i de la Diputació. El va projectar l'anterior consistori, després de fer un canvi de destí d'una subvenció rebuda per fer unes obres al nucli d'Oix.

El perfil del Cos

Al marge de la transcendència que tindrà per a les activitats del poble, l'edifici resulta important per la seva estètica, gens convencional. Es tracta d'una construcció de planta rectangular, d'un sol nivell, de la qual crida l'atenció la sinuositat de les formes, tant de la coberta com de les façanes. “Ressegueix la silueta de les muntanyes que té al darrere”, descriu l'arquitecte autor del projecte, Miquel Subiràs, referint-se a la muntanya del Cos. Amb el vidre i l'acer Corten com a elements bàsics del conjunt, l'edifici està situat a la zona de transició entre la urbanització i els camps, i orientada cap aquests últims. “La intenció és que es relacioni sobretot amb l'entorn rural”, explica Subiràs, que s'havia proposat fer més una escultura que no pas un edifici pròpiament dit. L'interior està vertebrat per una sala de 140 m², en un extrem de la qual hi ha una zona més elevada. El lateral que dóna a migdia és de vidre, mentre que a la banda oposada hi ha una sala més petita, els serveis i el bar. L'accés principal s'ha situat en un porxo amb grades, emmarcat per quatre tubs que donen continuïtat a la coberta. A mitjà termini –va explicar ahir l'alcaldessa, Mònica Boix– es mirarà de cobrir també aquesta part. A l'altra banda de l'edifici hi han fet una barbacoa, pensant en els dinars col·lectius que puguin organitzar les entitats.

L'ús que se'n faci es controlarà des de cal Ferrer (l'espai polivalent municipal del nucli de Montagut) a partir de les propostes i peticions que facin les associacions. Les reserves es podran cursar a través del lloc web de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.