Administracions

ADMINISTRACIONS

Més vigilància a la deixalleria de Sant Feliu pels robatoris

Hi continuen robant ferralla, tot i el reforç de la tanca i les càmeres, amb el problema afegit que limita amb el terme veí de Santa Cristina

Insten Cespa a contractar seguretat, segons la concessió

Els furts de ferralla a la deixalleria municipal de Sant Feliu de Guíxols continuen donant maldecaps al consistori, un any després que s'aixequés una tanca perimetral d'obra i s'instal·lessin càmeres de videovigilància per controlar l'entrada principal. Com que només hi ha un empleat que regula l'accés de vehicles, els lladres sovint s'enduien ferralla de l'equipament amb impunitat. Entraven amb el pretext de llençar-hi algun objecte i després carregaven electrodomèstics o restes de metalls abans d'abandonar el recinte.

L'alcalde, Joan Alfons Albó, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que aquesta pràctica s'ha contingut amb la presència freqüent d'una patrulla de la policia local a l'accés de la deixalleria. De fet, les batudes de Mossos i policia local a prop de l'equipament han estat freqüents en els últims anys. Però ara els robatoris tornen a produir-se a les nits i els lladres salten amb escales la tanca posterior, que limita amb el terme municipal de Santa Cristina i impedeix l'actuació de la policia local.

El regidor de Seguretat, Juanjo García, explicava ahir que intentaran negociar amb el govern cristinenc un protocol especial de col·laboració, tot i que la solució definitiva seria que l'empresa concessionària del servei, Cespa, assumís la vigilància de la deixalleria, ja que els furts i robatoris retallen els ingressos que haurien de compensar el cost que el municipi paga anualment per mantenir la deixalleria en funcionament.

Boscos bruts

Un altre problema derivat dels robatoris de ferralla són les restes que els lladres deixen escampades durant el desballestament dels electrodomèstics, com ara les carcasses de plàstic, per endur-se només les parts metàl·liques de coure, alumini o llautó, que ofereixen una imatge de deixadesa als camps i zones boscoses que envolten el recinte, que periòdicament ha de netejar la brigada municipal.

Santa Cristina veu difícil vigilar el recinte

El regidor de Seguretat de Santa Cristina d'Aro, Jordi Oriol, lamentava ahir la situació de la deixalleria guixolenca i admetia que pateixen accions similars. Oriol recorda que la prioritat per a la policia local cristinenca, ara mateix, és posar fre als robatoris silenciosos a les nombroses urbanitzacions del terme municipal. “No hi hauria d'haver cap problema per passar-hi periòdicament, però és impossible controlar-la de manera constant”, reblava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.