Medi ambient

L'oposició demana que es millore la gestió dels ecoparcs de Torrent

Compromís vol que s'adapte la gestió a la necessitat de la vila i que es protegeixen les dades dels usuaris

Compromís per Torrent ha presentat una moció en la que es demana al govern municipal la modificació de l'ordenança sobre ecoparcs. Es tracta d'adaptar la gestió dels ecoparcs a les necessitats de Torrent i a protegir de manera estricta les dades aportades pels usuaris

Segons el portaveu del grup municipal, Vicent Beguer, la identificació dels usuaris comporta un control que hauria de realitzar-se per part de la Policia Local, mitjançant l'aportació de la corresponent Llicència d'Obres o l'IAE de contractista autoritzat.

Per a Beguer, aquest control de la identitat de les persones en les instal·lacions dels Ecoparcs de Torrent, provoca que els residus i les runes procedents d'obres no autoritzades o de persones que no tenen permís de residència acaben escampant-se pels nombrosos abocadors il·legals que existixen al terme municipal.

En la moció també es demana l'eliminació de l'article 13 de l'ordenança, pel qual es limita, d'una manera molt restrictiva, el pes de les runes que porten els usuaris als ecoparcs. Per a Beguer, per exemple, cal fer un seguit de viatges a l'ecoparc per a poder descarregar les runes procedents d'una obra, amb la conseqüent molèstia i cost per als veïns i veïnes que volen reciclar.

En este sentit s'ha demanat que l'ordenança municipal es coordine amb la de l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, atés que en la memòria anual d'aquesta última s'arrepleguen els tonatges totals reciclats, dades en les que no apareixen reflectides les tones corresponents als Ecoparcs de Torrent.

Finalment, Compromís ha demanat, a la regidoria que gestiona els ecoparcs, que instruïsca expedient informatiu, a l'Agència de Protecció de Dades, davant el fet de no donar d'alta el Fitxer de Control d'Usuaris, així com la manca de no comptar amb Fulls de Reclamacions per part de l'empresa concessionària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.