Infraestructures

Infraestructures

Els veïns de Bàscara provoquen més embussos i talls esporàdics

Ahir van protagonitzar quatre talls de l'N-II durant el dia utilitzant els passos de vianants

Organitzaran xerrades a altres pobles per demanar-los suport

Els veïns de Bàscara van provocar ahir fins a quatre talls de l'N-II al pas pel municipi. A banda de les dues accions diàries –de les nou a les deu del matí i de les set de la tarda a les vuit del vespre–, en les quals participa més gent, grupets més reduïts d'entre quinze i vint persones van optar ahir per utilitzar repetidament els passos de vianants a les dues del migdia i entre les cinc i les sis de la tarda. En aquests casos la llarga cua de vehicles que es forma a cada banda del poble provoca l'arribada dels serveis de Trànsit per regular el pas dels vianants o tallar totalment el trànsit. D'aquesta manera, ahir alguns dels veïns que participen en aquestes accions van calcular que en total l'N-II havia quedat tallada unes cinc hores al llarg del dia. Aquest tipus d'actuacions, més espontànies i esporàdiques, esquivant les successives aparicions dels Mossos d'Esquadra, és un dels que es van plantejar en les assemblees dels veïns. Sense arribar a fer una crida formal per actuar en aquest sentit, els portaveus de la plataforma admetien que si els talls “oficials” del matí i la tarda s'acabaven interpretant com un fet normal, no es podia descartar que sorgissin altres iniciatives, i “que no es pot prohibir que els veïns utilitzin els passos de vianants”.

Manifest en anglès

D'altra banda, la plataforma Prou Camions a l'N-II ha obert la recollida de signatures digital al portal change.org amb el text del manifest en tres versions: català, castellà i anglès. Aquesta petició en línia havia recollit ahir 500 adhesions. Paral·lelament el manifest imprès, per signar a mà, s'està repartint a ajuntaments del territori. Els propers dies la plataforma té previst organitzar xerrades informatives a les poblacions que s'interessin per la problemàtica, per impulsar més adhesions a la moció i demanar suport a la mobilització.

LA XIFRA

44
dies
fa que els veïns de Bàscara van iniciar la mobilització perquè es desviïn els camions de l'N-II cap a l'AP-7.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.