Infraestructures

L'accés nord de l'AP-7 a Figueres, desencallat

El Ministeri de Foment ha publicat l'anunci d'expropiacions per completar l'enllaç, el primer pas per a una obra molt reclamada

Ha convocat deu propietaris al maig per fer les actes prèvies per ocupar 11.000 m² de terreny

L'Estat ha desencallat finalment l'accés nord de l'AP-7 a Figueres i ha publicat l'anunci de les expropiacions previstes, que suposen el primer pas per tirar endavant les obres. Aquesta és una inversió molt reivindicada a la comarca de l'Alt Empordà, que considera que és un greuge que l'enllaç hagi estat incomplet durant més de trenta anys. L'accés de Figueres nord a l'autopista només permet una part dels moviments de vehicles. És a dir, que els cotxes que entren a l'autopista a Figueres nord només poden anar en direcció a la Jonquera, mentre que només en poden sortir els vehicles que vénen del nord des de l'AP-7.

L'anunci que ha publicat el Ministeri de Foment preveu que s'hauran d'expropiar 11.412 m² de terreny de deu finques de Llers, de les quals una pertany a l'empresa Grues Padrosa, que està situada al polígon que hi ha just al costat de l'accés a l'autopista, i l'altra a l'Ajuntament del municipi. La resta són camps de propietaris privats. També hi haurà una ocupació temporal de 2.442 m² mentre durin les obres i uns terrenys afectats per una servitud, amb un total de 1.537 m². Els nou propietaris afectats estan convocats el 8 de maig entre les deu del matí i dos quarts de dues del migdia a l'ajuntament de Llers per signar les actes prèvies i saber quina indemnització econòmica pagarà l'Estat.

La Generalitat havia avançat que aquestes obres podrien començar abans del mes de maig quan fa un mes el Ministeri de Foment va anunciar a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que encapçala el conseller Santi Vila, que havia donat llum verd a l'obra. Finalment, però, tot i que ja han començat els tràmits, és complicat que l'obra comenci al maig, tenint en compte que les expropiacions estan convocades per a principi d'aquell mes. La comarca confia que sigui abans de l'estiu.

Reaccions a l'Empordà

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí, va mostra la seva “alegria” per l'anunci de Foment i va recordar que aquest és un “greuge històric” per a la comarca. “És molt rellevant per a Figueres i l'Alt Empordà, i una bona feina del conseller Santi Vila, coneixedor de la situació. Vila va dir que hi havia sintonia amb Foment i aquests són els primers fruits”, hi afegia Sanllehí.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va qualificar fa uns dies de “molt bona notícia” aquest anunci i com un pas endavant “històric” per a la ciutat.

Per la seva banda, l'alcalde Llers, Carles Fortiana, va destacar que aquesta obra és imprescindible per al polígon que el municipi té als Hostalets de Llers. “Al polígon tenim benzineres, pàrquings de camions i tallers que estan molt afectats per la falta de bones comunicacions. És bàsic per a Llers”, va explicar l'alcalde.

2.442
metres quadrats
seran ocupats temporalment mentre durin les obres per completar l'enllaç.

LES XIFRES

11.412
metres quadrats
de terreny té previst expropiar el Ministeri de Foment per fer l'obra de l'accés nord.
9
propietaris
estan convocats el dia 8 de maig a partir de les deu del matí a l'ajuntament de Llers.
6
milions d'euros
està previst que costin les obres per completar l'enllaç, que només permet una part de moviments.

Un pessebre amb 190 persones

Els veïns de Bàscara continuen sense creure's cap data. No se n'han cregut cap fins ara i asseguren que tampoc no s'ho creuran ara. Mantenen que continuaran tallant la carretera cada dia fins que vegin amb els seus propis ulls que han deixat de passar camions per l'N-II. La plataforma que han constituït, Prou Camions per l'N-II, prepara per demà una altra acció de protesta. Després de treure els animals dels Tres Tombs a la carretera, el famós pessebre vivent de la població es farà demà a les set de la tarda al mig de l'N-II al pas per la població altempordanesa. Segons ha explicat la portaveu dels veïns, la major part de les persones que participen en el pessebre cada any sortiran aquest cap setmana al carrer per demanar solucions per a aquesta via i per protestar per les morts que hi ha hagut. Calculen que el de demà serà un pessebre vivent en què participaran al voltant de 190 persones, cosa que representa entre un 80% i un 90% dels participants habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.