Administracions

ADMINISTRACIONS

Els ajuntaments de Sant Jaume i Montagut es disputen un barri

Els veïns de l'Hostal Nou de Sant Jaume volen que els traspassin a Montagut i Oix perquè tenen més a la vora els serveis d'aquest municipi

Les relacions entre els ajuntaments de Sant Jaume de Llierca i Montagut i Oix s'han deteriorat arran d'un conflicte relacionat amb els límits dels seus termes municipals, fins al punt que l'alcalde de Sant Jaume ha acusat l'equip de govern del poble veí d'actuar en aquesta qüestió amb “males pràctiques”. Sant Jaume està governat per uns independents vinculats a ERC (l'alcalde és el president comarcal d'aquest partit) i Montagut i Oix, per CiU.

El cas va esclatar l'hivern passat, quan els veïns de l'Hostal Nou –un grup d'habitatges de Sant Jaume de Llierca, amb una trentena d'habitants, situats a tocar del nucli de Montagut– van demanar al consistori de Montagut i Oix que fessin gestions perquè es poguessin incorporar a aquest poble. Argumenten, entre altres qüestions, que els serveis de Sant Jaume els queden molt lluny (l'Hostal Nou és a uns tres quilòmetres del nucli de Sant Jaume), mentre que tenen el centre de Montagut allà mateix. La petició compta amb el suport del consistori de Montagut i Oix, segons ha confirmat l'alcaldessa, Mònica Boix.

La iniciativa ha caigut molt malament a l'equip de govern de Sant Jaume, no tant per la petició en si, sinó per les maneres, ja que es queixen que Boix i els seus regidors es van reunir amb veïns de Sant Jaume “d'esquenes” a ells. Els governants de Montagut i Oix, en canvi, troben que estan actuant correctament davant d'una petició “lògica”.

Les cases de l'Hostal Nou estan arrenglerades en un carrer construït sobre el torrent que marca la separació entre els municipis. El fet que el límit estigui tan ben definit descarta, en principi, que Governació accedeixi a revisar-lo. Mònica Boix admet que serà complicat fer el canvi i que l'única manera d'aconseguir-ho és que ho pactin els dos consistoris. Això, avui sembla poc probable.

LA FRASE

L'Ajuntament de Montagut i Oix ha actuat amb males pràctiques
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA
El que demanen els veïns és lògic i nosaltres estem al seu costat
Mònica Boix
ALCALDESSA DE MONTAGUT I OIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.