Urbanisme

maresme

Reaccions contràries al papallonàrium de Can Cua de Pineda

El sindicat Unió de Pagesos i la Plataforma Salvem la Vall de la Riera en rebutgen la construcció en una zona agrícola protegida

Demanen que se suspengui la tramitació del projecte

La confirmació en el darrer ple de la voluntat del govern del PSC de Pineda de donar llum verd a la construcció d'un papallonarium a la zona de Can Cua ha generat les primeres reaccions contràries. En un comunicat signat conjuntament pel sindicat Unió de Pagesos i la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda les dues entitats rebutgen a priori la construcció d'aquest equipament en un espai qualificat amb el màxim grau de protecció agrícola. Als signats de l'escrit els preocupa “el fort impacte visual i territorial” que pot tenir aixecar un hivernacle de 2.500 metres quadrats que envoltarà “el segon aqüeducte romà rural en importància a Catalunya”. “Si la història de l'aqüeducte s'explica per haver aparegut en un entorn agrícola i natural, són aquests els aspectes que caldria reforçar, no pas una instal·lació turística de grans dimensions, que res té a veure amb ell”, precisen.

Des del sindicat i la plataforma es considera que les negociacions que fa més d'un any que mantenen el govern pinedenc i els promotors del papallonàrium han estat “opaques” i no s'han fet saber a “tots els agents del municipi que tenen alguna cosa a dir-hi”. “Ni s'ha valorat ni s'ha informat dels pros i contres de l'activitat, ni de les seves característiques, ni de les diverses alternatives d'ubicació” afegeixen i consideren que amb aquesta actitud, des del govern local s'incompleixen els objectius de l'Agenda 21 en la qual es feia constar que “la necessitat que les decisions relacionades amb el territori i el medi ambient fossin preses sota criteris de transparència i participació”.

Altres ubicacions

Les dues entitats defensen que abans d'intentar posar un equipament com el papallonàrium en una zona agrícola protegida, caldria buscar altres ubicacions, al seu entendre, més adequades. “El municipi de Pineda disposa d'un mínim de 50 hectàrees de sòl urbanitzable no desenvolupades, tant residencials com industrials”, recorden. Finalment, Unió de Pagesos i la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda proposen que el projecte s'aturi fins que sigui estudiat a fons per tots els agents implicats i demanen als regidors que no votin a favor de l'aprovació inicial de la proposta en el ple. “La degradació que afecta àmbits de la Vall de la Riera no pot esdevenir la coartada per ubicar projectes urbanístics en un sòl agrari protegit”, insisteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.