Infraestructures

Comença a Alcoi la modernització de l'enllumenat

La regidoria d'Obres i Serveis implanta llums més eficients i econòmics

Enguany començaran a substituir-se alguns dels llums de la ciutat per altres de més eficients, buscant un important estalvi energètic i major sostenibilitat ambiental.

La Regidoria d'Obres i Serveis ha decidit fer una primera prova pilot amb dues marques per a que canvien els llums al sistema LED. Seran de moment només 46 punts de llum, que serviran per testar dos models de làmpada LED: una ja homologada d'una de les principals marques del mercat, Socelec, i una altra que està en procés d'homologació d'una marca alcoiana, Kokoh.

De la primera se substituiran 26 làmpades, mentre que de la marca d'Alcoi seran substituïdes 20. L'objectiu d'aquesta prova és comprovar quina ofereix millor rendiment per tal de triar el model que s'haurà d'implantar a tot el nucli urbà.

El carrer on es realitzarà la prova serà l'avinguda d'Andalusia, ja que a aquesta zona encara estan instal·lats els llums de vapor de mercuri, que són altament contaminants per la presència d'aquest metall pesant, i a més consumeixen 250W front als 19W de les noves làmpades.

Les característiques dels llums LED que s'implantaran apunten a un model amb un conjunt provist de 16 LEDs per punt de llum, el que possibilita que l'enllumenat no quede focalitzat, sinó que distribuïsca uniformement la llum.

A banda de l'esmentat estalvi en el consum, també permet reduir costos de manteniment, ja que les làmpades tenen major duració que les convencionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.