Medi ambient

MEDI AMBIENT

A la recerca de consens per la Torre Mornau

Es crea una taula de seguiment per definir quins usos cal donar-hi

L'Institut Català del Sòl (Incasol) i els ajuntaments de Pau, Castelló d'Empúries i Peralada han acordat la creació d'una taula de seguiment de la finca de Torre de can Mornau per preservar-la i definir-ne els usos segons les necessitats del territori. En un comunicat emès ahir, l'Incasol (propietari de la finca) va explicar que l'acord permet continuar amb les activitats agrícoles de caràcter ecològic que s'hi desenvolupen actualment, i alhora en garanteix la “gestió coordinada amb els ajuntaments i la implicació del territori”. La taula es reunirà periòdicament i serà l'òrgan de diàleg entre la Generalitat i els organismes locals per establir-ne “els usos més adequats segons les peculiaritats de la finca”.

El 2006 l'Incasol va adquirir la finca Torre Mornau, situada entre els municipis de Pau, Castelló d'Empúries i Peralada, amb una superfície total de 118 hectàrees, de les quals 27,9 estan incloses a l'espai de reserva integral del pla especial d'interès natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Es tracta d'un conjunt d'edificacions articulades al voltant d'un gran pati central, amb una superfície total de 5.345 metres quadrats, que té una masia de l'any 1945 a la qual s'han afegit altres edificacions, totes vinculades a l'àmbit rural, com magatzems, estables i pallers.

El conseller Santi Vila va avançar al març que tot i que encara és massa aviat per dir què és farà en aquests terrenys, tindrà relació amb les activitats que es porten des de la Xarxa de Custòdia del Territori i és possible que se'n lliuri una altra part a altres entitats ecologistes, per a projectes d'agricultura sostenible o crear ocupació en l'entorn rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.