Medi ambient

S'hi fan bombejos no permesos en la Llacuna de la Mata de Torrevella

Aquesta operació resta prohibida entre abril i juny perquè inunda àrees de nidificació d'aus

Des del mes de maig que s'hi produeixen diversos bombejos d'aigua entre la Llacuna de la Mata i la Llacuna de Torrevella, una operació prohibida entre abril i juny de cada any perquè suposa un greu perill per a les aus que nidifiquen en la zona.

Amb aquest bombeig, que encara ahir continuava, es vulnera el Pla Rector d'ús i Gestió de les Llacunes, on es recull clarament que durant els esmentats mesos, s'hauran d'evitar les variacions de nivell de la llacuna que provoquen les inundacions de les àrees de nidificació.

De fet, a la vora de les llacunes hi ha aus en perill d'extinció, com és el cas de la gavina Audouin, per a la qual la Generalitat va posar en marxa un pla de recuperació, però que ara obvia la seua pròpia normativa.

En opinió de la coalició Compromís i dels grups ecologistes i conservacionistes de la zona, el bombeig que es porta a terme per part de l'empresa que explota les llacunes, és una greu amenaça per a aquest Parc Natural.

Ara es demana a la Generalitat Valenciana que explique les raons per les quals s'ha donat permís per a realitzar aquest bombeig injustificable i que s'investigue de manera immediata els fets que atempten contra aquesta zona d'especial valor ecològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.