Urbanisme

maresme

Restitueixen el servei d'aigua a Can Carreras de Pineda

Sorea decideix instal·lar una canonada nova fins al dipòsit després que l'actual rebentés en diferents llocs

La companyia presentarà un projecte per canviar de lloc el tub i facilitar-ne l'accés

L'Ajuntament de Pineda ha donat per tancat aquest matí l'episodi de l'avaria en el subministrament d'aigua que va deixar-ne sense a la urbanització de Can Carreras. Segons el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), la companyia gestora del servei, Sorea, finalment va optar per canviar la canonada central que arriba fins al dipòsit de la urbanització per garantir que no hi haurien més fugues d'aigua en el recorregut. “S'han ajuntat un cúmul de despropòsits que han fet allargar més del compte la reparació, però a hores d'ara el dipòsit ja està ple fins a la meitat de la seva capacitat”, apunta Masnou.

El regidor relata que va ser divendres al vespre quan es va detectar que l'aigua del dipòsit de Can Carreres havia baixat al mínim. Els operaris de Sorea van començar a treballar en el traçat dela canonada des de la Riera de Pineda amb l'objectiu de localitzar la fuga. “La màquina es va espatllar un parell de vegades i a mesura que s'anava avançant a la recerca del tram de canonada trencada es van adonar que la màquina no hi podia accedir”, apunta Masnou. Finalment es va localitzar el tros malmès i es va reparar, però quan es va donar la pressió, la canonada va rebentar per un altre lloc. “Des de dissabte al matí vam enviar camions cisterna per omplir el dipòsit, però el consum duplicava la capacitat dels vehicles i no es donava l'abast”, precisa el regidor. Diumenge a la nit, els tècnics de Sorea decideixen que la millor solució és canviar tota la canonada principal, deixant-la provisionalment al descobert, per garantir que l'aigua circularà sense problemes. “Hem parlat amb la companyia que té previst presentar-nos un projecte per canviar el traçat de la canonada i fer-lo passar per un lloc més accessible i que no porti tants de problemes en cas d'avaria”, apunta el responsable d'Urbanisme pinedenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.