Infraestructures

Mobilitat

Multes per a 1.353 camions que circulaven per l'N-II

Fins a l'1 de juliol, els mossos van fer un total de 3.031 controls

Més de la meitat són camions estrangers

En els tres primers mesos d'aplicació de la prohibició de circular al tram gironí de l'N-II per als camions (fins a l'1 de juliol), els Mossos d'Esquadra han controlat un total de 3.031 camions. D'aquests, 1.353 han estat denunciats per haver infringit la interdicció de circular per l'N-II. La resta de conductors controlats han pogut justificar que tenien motius per circular en el punt on els van interceptar, (per repartir mercaderia o per qüestions d'avituallament, tal com permet la normativa en vigor). Segons dades del Servei Català de Trànsit, de les 1.353 denúncies que han posat els Mossos, en 1.223 ja s'ha iniciat l'expedient sancionador.

D'altra banda, el conseller d'interior, Ramon Espadaler, va informar ahir al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) que més de la meitat de les denúncies han estat per a camions estrangers. Basant-se en dades anteriors i responent a una pregunta escrita del Partit Popular sobre aquesta qüestió, el conseller indica que 432 infraccions (entre les 785 en què s'havia iniciat l'expedient sancionador en data del 26 de juny) han estat efectuades per camions estrangers. Les 353 infraccions restants corresponien a vehicles amb matrícules espanyoles. La infracció (que implica multes de 500 euros) és responsabilitat del conductor i no es disposa del desglossament de matrícules per nacionalitat.

LA XIFRA

3.031
camions
han estat controlats al tram gironí de l'N-II fins a l'1 de juliol, dels quals 1.353 han estat denunciats.

Més de tres mil camions al dia que eren a l'N-II

L'obligació per als camions de circular per l'AP-7 i deixar l'N-II a la demarcació de Girona es va fer efectiva el 19 d'abril passat, després de mesos de mobilització a Bàscara. En els primers dies es van desviar per l'AP-7 uns 12.000 camions, entre 3.000 i 4.000 vehicles diaris, superant els càlculs en què es preveia treure uns 2.850 camions diaris. El trànsit de camions a l'AP-7 va créixer un 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.