Medi ambient

La planta d'Elx rep 60.000 tones de residus més a l'any

Mireia Mollà demana conèixer el rerefons d'aquesta decisió de l'alcaldessa de la vila

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, exigeix a l'alcaldessa, Mercedes Alonso, que explique per què ha admès que la planta de tractament d'Elx, situada a la serra de Els Cremats, vaja a rebre 60.000 tones de residus a l'any procedents de la Vega Baja i que són conseqüència “de la nefasta gestió que ha portat a terme el Govern valencià en aquesta matèria”.

Mollà ha indicat que “la mala gestió del Consorci de Residus de la Vega Baja —del que són part la Generalitat i la Diputació— ha provocat que esta comarca haja d'emportar les seues escombraires a la resta d'abocadors de la demarcació d'Alacant, un fet que saturarà plantes de tractament que ja estaven gestionant residus per damunt de la seua capacitat”.

En el cas d'Elx, la planta de tractament passarà a rebre 60.000 tones més procedents d'aquesta comarca, qüestió aquesta, que resulta intolerable que l'Ajuntament d'Elx no haja informat de la decisió a la ciutadania.

Al respecte, Mireia Mollà ha apuntat que “alcaldes d'altres municipis s'han plantat davant les decisions dels respectius consorcis per evitar rebre més residus, però la nostra alcaldessa, com sempre, ha preferit satisfer els interessos dels seus companys de partit a la Diputació i la Generalitat abans que la ciutadania d'Elx”.

La portaveu, que també és diputada a les Corts ha afirmat que “des de Compromís ja hem sol·licitat la compareixença de la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, per a que explique esta caòtica gestió dels residus, afectada també per presumptes trames de corrupció com el cas Brugal, que hipotequen el futur econòmic, mediambiental i social del nostre territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.