Administracions

administracions

Sense el sou perquè l'alcalde de Castellfollit pugui cobrar

Dos regidors de l'equip de govern de CiU renuncien a les indemnitzacions perquè Moisès Coromina pugui compensar la seva jubilació

Els tres regidors d'ERC hi voten en contra

Dos dels sis regidors de CiU del govern de Castellfollit de la Roca es quedaran sense indemnitzacions perquè l'alcalde, Moisès Coromina, pugui compensar la seva jubilació. En concret, i juntament amb una altra quantitat provinent del que percep el grup de CiU per la seva activitat municipal, la quantitat que rebrà l'alcalde són 500 euros mensuals, 100 euros de cada regidor, més una part de la partida destinada al grup –CiU rep 1.200 euros a l'any i ERC, 600– i una part de la partida del pressupost que servia per pagar fins ara la Seguretat Social del seu sou d'alcalde.

Coromina cobrava 1.400 euros bruts al mes que provenien de la Generalitat perquè és alcalde d'un municipi de menys de 2.000 habitants. La Seguretat Social corresponent anava a càrrec de l'Ajuntament. A l'abril es va jubilar i, per tant, segons la legislació vigent no pot cobrar dos sous públics. Per tant, la manera que ha trobat l'equip de govern d'indemnitzar l'activitat de l'alcalde ha estat traient les retribucions de Gerard Planella, que és el regidor d'Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, i de Roger Vidal, que és el d'Esports i Ensenyament.

Tant el govern com l'oposició, ERC, coincideixen que a l'alcalde li cal una retribució per la seva dedicació. Això no obstant, en el ple de dimarts a la nit van polemitzar per l'origen de la partida que ho ha de fer possible. Moisès Coromina va voler deixar clar que havia intentat buscar el consens amb l'oposició, però que això finalment no ha estat possible. En una votació secreta, els sis regidors de CiU van votar a favor de la retribució a l'alcalde i els tres d'ERC, en contra. La votació va ser secreta per si hi havia regidors convergents que no estaven d'acord amb la mesura, cosa que finalment no va passar. Coromina ha explicat que, per raons de feina, els dos regidors no sempre poden assistir a les reunions, cosa que ha facilitat que renunciessin a les retribucions.

Miquel Reverter (ERC) ha dit que els ha sabut greu que l'alcalde estigui cobrant el complement de la jubilació des del mes d'abril. “Són diners d'un acord que encara s'havia d'aprovar”, ha lamentat, tot i afegir-hi que en cap moment els han informat per escrit de les quantitats avançades tal com havien demanat. Reverter hi ha afegit que ells aposten per una redistribució de la partida de retribucions ja pressupostada.

LES XIFRES

500
euros
cobra l'alcalde de Castellfollit de la Roca al mes en concepte d'indemnitzacions per la seva feina.
1.200
euros
és la quantitat que rep el grup municipal de CiU, al govern, per poder desenvolupar la seva acció política.

Un home jubilat que ha fet de comercial

Moisès Coromina ha exercit d'agent comercial i d'alcalde. Ara, s'ha jubilat i, per la dedicació a l'alcaldia, demana una retribució que li compensi la pensió de jubilat, amb la fórmula aprovada en el ple.

“Èticament, m'hauria agradat que els cinc de CiU haguéssim estat solidaris”

Gerard Planella ha dit que el fet de quedar-se sense cobrar no comportarà cap crisi al govern. Això no obstant, ha lamentat que només s'hi hagin avingut ells dos. “Èticament, m'hauria agradat que els cinc regidors de CiU haguéssim estat solidaris i ens haguéssim rebaixat solidàriament el sou”, ha sentenciat. A més, hi ha afegit que ell està tranquil amb la decisió que ha pres i que no posa en dubte que l'alcalde ha de cobrar per la feina que fa.

Resignació i una solució que no és agradable per a ningú

Roger Vidal veu que el fet de quedar-se sense retribucions és l'única solució que han trobat a l'equip de govern de Castellfollit de la Roca per compensar la dedicació de l'alcalde. ERC aposta per redistribuir la partida pressupostada per a indemnitzacions.

Vidal és un professional de l'ensenyament que exerceix a Olot. És molt popular perquè és jugador de la Unió Esportiva Olot, que juga a la segona divisió B.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.