Administracions

administracions

ERC de Castellfollit vol que l'alcalde torni diners

Li demana que ingressi els 900 euros avançats de la retribució aprovada en l'últim ple que surt de les de dos regidors del seu grup

El portaveu republicà diu que s'ha dut la legalitat al límit

ERC, a l'oposició de Castellfollit de la Roca, ha demanat a l'alcalde, Moisès Coromina (CiU), que o bé faci retornar les retribucions als dos regidors del seu grup que amb caràcter retroactiu han servit per pagar la seva dedicació des de final d'abril, que ho faci ell, o que justifiqui de quines partides han sortit aquests diners. Cal recordar que el ple ha aprovat en la seva última reunió una retribució de 500 euros mensuals per a l'alcalde, per compensar-lo per la pèrdua del sou que li pagava la Generalitat pel fet de ser alcalde d'un municipi de menys de 2.000 habitants a causa de la seva jubilació laboral el 30 d'abril d'aquest mateix any.

El portaveu d'ERC, Miquel Reverter, insisteix que no posa en dubte que l'alcalde ha de cobrar, però manté que, tractant-se de diners, les coses han de quedar clares. A més, Reverter insisteix que aquesta quantitat mensual ha de sortir de la partida que ja hi ha assignada al pressupost de l'Ajuntament per a les retribucions dels regidors –100 euros de compensació i 65 per assistència al ple– i de les quantitats que reben els grups municipals –CiU, 1.200 euros anuals–. Segons l'acord de ple, l'alcalde percebrà les retribucions del regidor d'Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planella, i del d'Esports i Ensenyament, Roger Vidal, i la resta, fins als 500 euros, de part de l'assignació a CiU i de part dels 6.000 euros que tenia previstos l'Ajuntament fins ara en concepte de pagament a la Seguretat Social corresponent als 1.400 euros bruts mensuals que cobrava de la Generalitat. Miquel Reverter, però, reclama un sacrifici perquè el total de la partida surti de les retribucions pressupostades i recorda que en cas contrari caldrà fer una modificació de crèdit. I hi afegeix que l'equip de govern hauria de ser sensible a la situació delicada que es viu a l'Ajuntament, on s'ha acomiadat personal i s'ha retallat el sou dels treballadors que han quedat.

Moisès Coromina ha remarcat que els dos regidors no han de tornar diners, i ha dit que en tot cas és ell qui ho ha de fer. En concret, parla dels 900 euros que ha rebut en concepte d'avançament de les retribucions que li pertoquen dels últims cinc mesos, des del 30 d'abril, en què es va jubilar. El retard en aquests cobraments ha estat motivat per l'intent de negociar amb l'oposició la seva retribució i l'origen de la mateixa, després de deixar de percebre el sou d'alcalde per part de la Generalitat a causa de la seva jubilació.

Sobre les declaracions de Gerard Planella en què afirmava que li hagués agradat que tots els regidors de CiU a Castellfollit haguessin demostrat més solidaritat, l'alcalde ha volgut agrair públicament la generositat dels dos regidors afectats per la mesura i també la seva capacitat de reflexió per entendre que l'alcalde ha de ser retribuït per la feina que fa.

LES FRASES

Rebre avançaments previs a un acord de ple és al límit de la legalitat, però no és maco
Miquel Reverter
portaveu d'erc

LA XIFRA

6.000
euros
a l'any percebrà l'alcalde de Castellfollit en concepte de retribucions per la seva feina.
Potser havia d'haver evitat un debat polític fent ús de la majoria, però m'agrada buscar acords
Moisès Coromina
alcalde de castellfollit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.