Serveis

ENERGIA

La subestació de Fonteta ja suma cinc ordres d'enderroc

El TSJC ratifica que la segona llicència municipal per legalitzar l'obra és “nul·la de ple dret”, igual que el pla especial

La instal·lació fa quatre mesos que està precintada i desconnectada de la xarxa

Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) han ratificat l'última interlocutòria del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que ordenava el desmantellament de la subestació d'Endesa a Fonteta. L'última resolució del tribunal, dictada el 20 de setembre passat, referma la nul·litat de ple dret de la llicència d'obres atorgada per l'Ajuntament de Forallac per legalitzar les obres de la instal·lació elèctrica i interpreta també que el pla especial urbanístic per legalitzar la subestació, aprovat primer per la comissió d'Urbanisme de Girona i definitivament pel conseller de Territori, era nul de ple dret. Els magistrats consideren aquest últim document com una maniobra per intentar burlar el compliment de la sentència que havia anul·lat l'anterior autorització, que no havia tingut present la necessitat d'un pla especial pel fet que es tracta d'un equipament d'abast supramunicipal.

Precintada al juny

Un veí que resideix a tocar de la instal·lació, Josep Antoni Masuet, també regidor del consistori, en va impugnar la tramitació l'any 2005. El seu advocat, Eduard de Ribot, recorda que, tot i que fa gairebé quatre mesos que el consistori va decidir clausurar la instal·lació, encara resta pendent l'enderroc.

L'elèctrica fins ara s'ha resistit a desmantellar una obra que va costar 9,5 milions, emparada en la resolució del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat segons la qual la instal·lació no podia deixar de prestar servei fins que n'hi hagués una d'alternativa que garantís la qualitat del subministrament. Si Endesa no desmantella l'equipament, els magistrats instaven el consistori a fer-ho de manera subsidiària, però el ple ho va deixar en mans d'administracions superiors en no poder assumir el cost de l'obra.

LA XIFRA

5
resolucions judicials
d'enderroc acumula la subestació elèctrica, que està precintada des del 14 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.