Administracions

administracions

La fiscalia investiga el sou de l'alcalde de Castellfollit

Ha incoat diligències per determinar si hi ha apropiació indeguda i prevaricació pels 500 euros mensuals que li va atorgar el ple per exercir el càrrec

Són una compensació de la jubilació

La fiscalia de Girona ha incoat diligències d'ofici per determinar si amb l'adjudicació que es va fer en el plenari passat de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca d'una indemnització de 500 euros mensuals a l'alcalde, Moisès Coromina, s'han vist perjudicades les arques municipals. La fiscalia hi veu indicis de delicte de prevaricació per la possibilitat que l'alcalde s'hagi extralimitat en les seves funcions, i de malversació de diners públics.

Tal com va acordar el plenari, en què el grup de l'alcalde, de CiU, té majoria absoluta, la indemnització de Coromina, d'un total anual de 6.000 euros, surt de la renúncia de dos regidors del seu equip de govern a les respectives indemnitzacions que els pertoquen per assistència a plens i a comissions, d'una part de l'assignació al grup municipal de CiU, i de la partida habilitada per pagar la seva seguretat social. Moisès Coromina ha percebut fins a l'abril passat el sou que assigna la Generalitat als alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants i, en aquests casos, l'Ajuntament en qüestió és qui es fa càrrec de les despeses de la Seguretat Social.

Professionalment, Coromina havia exercit de comercial. A l'abril, es va jubilar i, per tant, per llei no podia percebre dos sous públics. Els 6.000 euros anuals són per compensar la pensió de jubilació. ERC, a l'oposició, mai no ha posat en dubte que l'alcalde hagi de cobrar per exercir les seves funcions. No obstant això, li reclama que la partida surti de les que ja preveuen els pressupostos de l'Ajuntament per a les retribucions als grups municipals i als regidors. A més, vol que retorni els diners que ha cobrat des de l'abril, quan es va jubilar, per aquest concepte, o que ho facin els dos regidors que hi han renunciat, el d'Esports i Ensenyament, Gerard Vila, i el d'Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planagumà. Aquest últim, després del ple, va declarar que li hagués agradat que tots els regidors del seu grups haguessin estat solidaris. L'alcalde ja aleshores va agrair la generositat i la comprensió mostrada pels dos regidors. A més, va explicar que els informes avalen que podia cobrar els diners de les retribucions abans de l'acord del ple i que, en tot cas, era ell i no Vidal i Planagumà qui havia de tornar diners, si és que calia.

Altres causes

Aquesta no és la primera causa en què s'ha vist implicat l'alcalde de Castellfollit de la Roca durant els últims anys. El jutjat penal número quatre de l'Audiència de Girona va desestimar ara fa un any el recurs presentat també per la fiscalia i per un veí contra la sentència del jutjat penal número dos, que absolia Coromina i la secretària municipal, Anna Maria Serra, del delicte de falsificació de document públic, pel qual els demanaven dos anys d'inhabilitació. En concret, denunciaven la presumpta falsedat en la tramitació dels ajuts del pla únic d'obres i serveis per a la construcció del nou edifici consistorial en un terreny expropiat a Gussinyer.

Aquest mateix veí va guanyar un altre contenciós judicial contra l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca per l'alineació i les alçàries irregulars del nou edifici consistorial. En aquest cas, l'Ajuntament ha acceptat la sentència.

LA DATA

03.10.13
És el dia que
es va reunir el ple per debatre sobre les indemnitzacions de l'alcalde, que es van aprovar.

“Tinc un assetjament judicial”

L'alcalde de Castellfollit de la Roca va declarar ahir que se sent víctima d'un “assetjament personal i judicial” poc després de conèixer la investigació oberta per la fiscalia sobre les indemnitzacions que percep per exercir el càrrec. Moisès Coromina es va manifestar sorprès que el fiscal vulgui dedicar-se a investigar les seves indemnitzacions. “Amb la quantitat de coses greus que hi ha, em costa creure que el fiscal vulgui dedicar temps a aquest tema”, va sentenciar. Al marge d'això, l'alcalde va afirmar que té la consciència molt tranquil·la i va insistir que se sent víctima d'un assetjament. “Sospito d'on pot venir”, va indicar, però sense voler concretar res més sobre aquest aspecte. “Tinc el tema en mans dels advocats. No vull parlar en calent”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia