Administracions

ADMINISTRACIONS

El ple de Castellfollit de la Roca confirma la polèmica retribució a l'alcalde

L'equip de govern dóna llum verd a l'acta de la sessió anterior, un document que la fiscalia usarà per investigar una possible malversació de fons públics

El ple municipal de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca va aprovar ahir l'acta de la sessió del mes d'octubre, amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i els vots en contra de l'oposició (ERC). L'acta de l'octubre és un dels documents que el consistori ha de lliurar a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, després que divendres aquest cos policial va fer la petició formal perquè li donessin tot el material relacionat amb el controvertit acord, pres en aquell ple, sobre la retribució a l'alcalde, Moisès Coromina, per complementar-li la pensió. La documentació que s'entregui a la Guàrdia Civil anirà a parar a la fiscalia, que ha iniciat una investigació per determinar si la decisió pot constituir un delicte de prevaricació i malversació de diners públics.

Ahir ERC es va desmarcar del document al·legant, entre altres raons, que hi trobava a faltar comentaris que s'havien fet durant el ple. També va advertir que el que es reflectia en el document podria perjudicar tant l'alcalde com la secretària. Coromina, per contra, es va mostrar tranquil sobre la legalitat de la decisió. “La llei reconeix el dret que té l'alcalde a tenir retribucions per la seva feina”, va dir.

El ple municipal del mes d'octubre va acordar, amb els vots dels sis regidors de CiU i el no dels tres d'ERC, destinar una partida de 6.000 euros anuals a completar el sou de l'alcalde, que es va jubilar de la seva professió de comercial al mes d'abril. Com que no es poden tenir dos ingressos de fons públics, des d'aleshores Coromina no percep el sou que la Generalitat destina als alcaldes de pobles petits. Els diners per compensar-lo es trauran de les retribucions de dos dels regidors de CiU (Roger Vidal i Gerard Planella), d'una part de l'assignació que correspon al grup de CiU i de la partida pressupostària amb què es pagava la Seguretat Social de Coromina.

Es pagarà per tinença de gossos

En el ple d'ahir es van aprovar les ordenances fiscals del 2014, que inclouen com a novetat la incorporació d'una taxa per tinença de gossos. Costarà 9 euros anuals. Els diners recaptats per aquest concepte serviran a l'Ajuntament per cobrir la despesa del servei de recollida de gossos abandonats o perduts, una competència exercida pel Consell Comarcal. L'impost més important, l'IBI, s'apuja un 2% i la taxa de la recollida de les escombraries, un 4,45%, seguint les indicacions del Consell Comarcal. La resta d'impostos i taxes no es modifiquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.