Infraestructures

Un estudi de joves arquitectes de Vinaròs, aconsegueix a París un premi europeu

La proposta atén les necessitats i característiques de la població basca, tenint com a referent la identitat local

Un projecte presentat per un equip d´arquitectes amb estudi a Vinaròs, integrat per Livia Alvarez Salgueiro i Jan Valls Fernández ha aconseguit un premi, concretament, menció especial (3er premi) en el Concurs Biennal d'Arquitectura Europea dirigit a joves arquitectes, anomenat Europan-12.

El projecte presentat al concurs, el fallo del qual es va saber el passat divendres 13 de desembre, va superar fins a tres rondes eliminatòries i la final se celebrà a París.

Per a participar en el concurs calia fer un projecte per a la ciutat d'Urretxu (País Basc). Es tracta d´una zona deprimida des de la desindustrialització dels anys 80; quedava emmarcat dins d'un procés participatiu de la població que pretén involucrar tant els habitants com els participants del concurs en la presa de decisions del projecte urbà.

El projecte presentat per l'equip de Vinaròs es deia “Encuentros en la tercera fase” i es descompon en tres fases temporals; s'inicia amb una aproximació paisatgística i conclou amb la colonització de les antigues indústries de l'acer.

La intenció de la proposta, és atendre les necessitats i característiques de la població basca, tenint com a referent la identitat local. Es duu a terme en tres fases temporals, la primera es realitzaria dins el primer any, la segona durant 1-3 anys següents, i la tercera dels 3 anys endavant.

El jurat va valorar positivament el respecte als edificis preexistents que es van dotar de nous usos, com societats gastronòmiques amb horts associats, un viver d'empreses i una “fàbrica social”.

En resum, la proposta gira al voltant dels valors i necessitats de la ciutadania. En el projecte vinarossenc també han intervingut Javier Gigosos Ruipérez i Pedro Rodríguez Ruipérez. L'estudi vinarossenc premiat, porta tres anys fent projectes per a diverses poblacions, com Vinaròs, Santander, Puente Almuhey (Lleó) i Pedraza de Campos (Palència).

En aquests moments, n'està elaborant un de destacat, és un hotel a més d'habitatges per a les Cases d'Alcanar. El setembre del 2010, l'estudi va aconseguir el segon premi en el concurs Schindler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia