Urbanisme

Maresme

Pineda de Mar enceta avui l'obra clau del mandat

La remodelació de la plaça Espanya, en ple centre del municipi, costarà 800.000 euros, es farà en dues fases i també afectarà el carrer Doctor Bertomeu

L'esperada, i controvertida, remodelació de la plaça Espanya de Pineda començarà finalment avui. L'empresa adjudicatària Selprats hi farà entrar les màquines que han de canviar la fesomia d'un dels espais més freqüentats del centre de la població. El projecte elaborat pels tècnics municipals engloba no tan sols la plaça, sinó que s'estén fins al carrer Doctor Bertomeu, des del final de la zona de vianants, al carrer Balmes, i fins a l'inici del carrer Roig i Jalpí. S'actuarà, doncs, en el tram que hi ha al costat de la plaça de Les Mèlies. Fonts municipals han confirmat que les obres deixaran la plaça Espanya a un sol nivell i habilitaran un gran espai central per a fer esdeveniments a l'aire lliure, més lloc per a les terrasses, zones de jocs infantils i millores en la canalització de les aigües. A més, per a tranquil·litat dels comerciants, sembla que finalment sí que es deixaran alguns aparcaments i els cotxes podran circular a banda i banda de la plaça.

Fins i tot, el mateix alcalde Xavier Amor (PSC) va informar els veïns en un acte recent que s'està plantejant no retirar les cistelles de bàsquet que hi ha hagut fins ara tot i que van ser un dels elements que desapareixia en el projecte inicial. Amor sempre ha reafirmat el seu compromís d'aconseguir una nova plaça “que agradi a la majoria dels ciutadans”.

La remodelació, amb un preu d'adjudicació de prop de 800.000 euros –573.000 euros venen finançats per la Diputació i la resta no l'hauran de pagar els veïns com en altres obres fetes a Pineda– es durà a terme en dues fases. La primera se centrarà en la plaça, que quedarà tancada a la circulació de vehicles i on desapareixeran les zones blaves dels dos costats i que s'allargarà fins al mes de juny. L'objectiu és deixar les obres suficientment enllestides perquè no afectin la temporada d'estiu i, en especial, a l'activitat dels comerços i establiments de restauració. La segona fase, després de l'estiu, es concentrarà en el carrer Doctor Bertomeu.

La millora de la plaça Espanya tanca definitivament el debat sobre la necessitat o no que Pineda disposi d'un aparcament subterrani en el centre i, sobretot, descarta de moment una actuació en profunditat a la plaça principal del municipi, la plaça de Les Mèlies, a tocar de la plaça Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia