Administracions

ADMINISTRACIONS

El pressupost de Sant Jaume creix un 70%

L'augment puntual d'ingressos permetrà fer inversions per 800.000 euros

El fet de disposar d'una sèrie d'ingressos extraordinaris molt elevats permetrà l'any vinent a l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca fer inversions per valor d'uns 800.000 euros. Aquestes quantitats queden reflectides en els pressupostos, que pugen a
1,7 milions d'euros, un 70% més que els de l'any passat.

El gruix dels ingressos que provoquen aquest salt corresponen a la construcció d'una nova fàbrica al polígon industrial del Pla de Politger (l'empresa pagarà 150.000 euros de llicència d'obres i 250.000 per la urbanització), la nova xarxa d'aigua (es preveu cobrar uns 200.000 euros del pla d'obres i serveis) i de l'actualització i sancions de l'IAE, a càrrec de la Diputació (150.000 euros). “Hem de tenir en compte que són ingressos puntuals, i que difícilment es tornaran a donar a curt termini”, ha advertit l'alcalde, Ferran Puig.

Les inversions es destinaran a la nova xarxa d'aigua, una ampliació i reforma del centre cívic, unes millores a l'escola, el condicionament d'una zona verda a la font Puda i a la compra d'uns vehicles per a la brigada municipal, entre altres partides.

El pla general, a principis del pròxim mandat

La redacció del pla general (POUM) de Sant Jaume ja està en marxa, després que s'hagi tancat el període de presentació de candidats a redactar el document. La posada a licitació es farà probablement a principis de febrer i, seguidament, començarà el procés participatiu, un aspecte al qual l'Ajuntament dóna prioritat. Es preveu tenir un avanç del pla a principis del 2015 i que, passades les eleccions municipals, el nou Ajuntament l'aprovi al cap de poc. L'equip de govern vol que el POUM permeti un creixement sostingut, que en 20 anys faci possible passar dels 800 habitants actuals a, com a molt, 1.200.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia