Infraestructures i serveis

maresme

Pineda adjudica a una nova empresa la gestió esportiva de Can Xaubet

L'Ajuntament acorda rescindir definitivament el contracte amb la gestora anterior a qui va “segrestar” el servei

El consistori mantindrà el control econòmic, de manteniment i de neteja del complex

El complex esportiu de Can Xaubet de Pineda estrenarà molt aviat nova gestió de les activitats després que el passat mes d'octubre l'Ajuntament decidís intervenir directament en el control d'un servei que feia aigües. En aquell moment, i aprofitant que l'empresa concessionària tant de l'obra com del servei havia presentat concurs de creditors, el consistori va aplicar una figura administrativa coneguda com a “segrest” per garantir la continuïtat de les activitats que es desenvolupen al recinte. En el proper ple està previst aprovar la resolució del contracte amb Gestió Esportiva Pineda. Prèviament i per junta de govern s'ha aprovat una nova gestió del servei a una unió temporal d'empreses (UTE) integrada per Club Natació Terrassa i Sportise Creative Solutions, S.L.

El contracte, inicialment d'un any i adjudicat per 733.000 euros, limita l'acció de l'empresa privada a la gestió de les activitats esportives i les tasques d'administració. L'Ajuntament conserva i controlarà, de moment, la gestió econòmica del complex, el manteniment i la neteja, entre d'altres amb l'objectiu de garantir les òptimes condicions de l'espai. El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC) celebra la resolució d'un conflicte que podia haver afectat seriosament la continuïtat del complex esportiu. “La situació econòmica sanejada de l'Ajuntament que ha permès assumir el cost, la magnífica resposta dels tècnics de la casa i la ràpida estratègia del govern han donat els resultats esperats”, assenyala Masnou que avança que un cop l'adjudicatària assumeixi les tasques de gestió, a principis de febrer, des del consistori es treballarà en noves línies d'actuació per optimitzar les instal·lacions.

Unes línies que passen per la inversió en maquinària i per impulsar campanyes de captació de nous socis per a la piscina i la resta d'activitats, entre d'altres.

Contracte rescindit

Segons el consistori, la llei de contractació pública permet rescindir automàticament un contracte d'obra i servei si l'empresa adjudicatària presenta concurs de creditors. Tot i això, també admet que un cop garantit el servei, ara toca seure amb els responsables de l'empresa que va fer fallida per calcular els diners que l'Ajuntament els haurà de pagar per amortitzar la inversió que van fer en la construcció de l'edifici. Un acord que es preveu resoldre aviat. Paral·lelament, el govern del PSC va presentar l'estiu passat a l'Oficina Antifrau una denúncia basada en irregularitats detectades en la construcció de les instal·lacions. En concret, un estudi de la UPC va determinar que s'havien pagat 242.000 euros en obres que no s'havien realitzat mai.

LA XIFRA

733.000
euros
és la quantitat per la qual s'ha adjudicat la gestió esportiva de Can Xaubet de Pineda de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia