Medi ambient

medi ambient

Cinc pobles de la Selva interior aboquen al riu

El ple de la Cellera reclama a l'ACA que reprengui les obres per portar les aigües a Anglès, aturades fa anys

El ple de l'Ajuntament de la Cellera de Ter va reclamar en el ple de dilluns per unanimitat demanar a l'ACA que reprengui la construcció del col·lector d'aigües residuals que va de la Cellera fins a la depuradora d'Anglès. El tram de les obres és de poc més d'un quilòmetre, però al cap de poc temps de començar, el 2010, les obres es van aturar i no es van reprendre més.

L'alcalde, Josep Serrallonga, considera urgent continuar l'obra, ja que, segons va explicar, les aigües residuals del municipi actualment s'aboquen al riu, amb un impacte negatiu per al medi ambient. En aquesta zona de la Selva interior hi ha més pobles que no tenen col·lectors ni depuradora per tractar l'aigua residual, que s'acaba abocant directament al riu. Entre aquests pobles hi ha Amer, Bonmatí i Osor. A Osor, però, el problema se solucionarà aviat, perquè la depuradora que està acabant de construir l'ACA es preveu que entri en funcionament cap a finals de la primavera, segons ha comunicat l'ACA a l'alcalde, Isidre Font.

Projecte mal calculat

Segons l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, l'ACA es va adonar en començar les obres per portar l'aigua de la Cellera de Ter que el col·lector d'Anglès no podia assumir les aigües dels dos pobles. “El gran problema és que segurament no van fer els càlculs adequats”, va dir Pere Espinet.

LA DATA

2006-08
És el període
en què inicialment estava previst que es fes el col·lector de la Cellera, que només es va començar.

El rebut de l'aigua pujarà entre 1 i 3 euros

El ple de la Cellera va aprovar també l'increment de les tarifes de l'aigua, amb el vot favorable del govern (CAM-AM) i el no de CiU. L'empresa que gestiona el servei, Prodaisa, proposava un increment inicial del 26%, segons va explicar l'alcalde. Finalment, la quota fixa de servei s'apuja un 11% i el consum de més de 12 m³, un 5%. Representa un increment trimestral d'entre 1 i 3 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.