Reciclar per un euro

Vacarisses instal·la una màquina expenedora de bosses compostables

Introduint un euro a la màquina, els veïns de Vacarisses tenen un paquet amb 25 bosses biodegradables i compostables, que són fabricades amb midó de blat de moro. El preu de mercat de cada bossa és de 2,50 euros. Amb la mesura, però, el consistori subvenciona 1,50 euros. D'aquesta manera, el preu final del paquet és d'un euro. «És simbòlic», indica la regidora de Medi Ambient, Meritxell Ricart. Per si algú té dubtes, la justificació de l'import ha estat impresa en la mateixa màquina. La iniciativa municipal ha tingut el suport de l'Agència de Residus de la Generalitat, que n'ha subvencionat una part.

Aquest tipus de bosses és especial per a la recollida selectiva de la fracció orgànica, i garanteix la millora de la qualitat de la matèria recollida. La màquina expenedora està ubicada a la planta baixa de l'ajuntament, al costat de la recepció. Per això, els interessats per comprar les bosses hauran de fer-ho en l'horari d'obertura del consistori. Ricart va destacar que aquesta iniciativa va sorgir de l'aposta municipal per fomentar les polítiques de reciclatge i sostenibilitat.

«És molt important que des de l'àrea de Medi Ambient puguem facilitar al màxim la labor del reciclatge als ciutadans», va assenyalar.

El compostatge

El dia 6 de juny, coincidint amb la celebració del Dia del Medi Ambient, es va presentar el Manual del compostaire, una guia en què s'explica pas per pas en què consisteix el compostatge i la manera com l'usuari es pot iniciar en aquesta pràctica. A més, el manual serveix per donar a conèixer totes les eines que l'Ajuntament té a disposició dels ciutadans que estan apostant i aposten pel compostatge domèstic. A Vacarisses ja hi ha 657 famílies que fan compostatge de residus.

Tot i això, en tot el municipi no és possible posar un compostador domèstic, sobretot al centre, a causa del tipus de construcció de les cases. «Amb la màquina expenedora facilitem les dues facetes», apunta la regidora de Medi Ambient. És a dir, qui no pugui o no vulgui fer compostatge tindrà la possibilitat de reciclar la brossa orgànica amb les bosses de midó de blat de moro. «De la mateixa manera que al compostatge casolà facilitem un compostador i un curs per al compostatge, per a la recollida selectiva és necessari que facilitem les bosses», defensa la regidora Ricart.

La tasca de difusió del servei començarà el mes de setembre. A través de la publicació El terme i del lloc web municipal, s'explicarà als ciutadans quina és la utilitat de la màquina. Per culpa de la crisi econòmica s'ha descartat editar un fulletó informatiu i s'aprofitaran «els recursos existents», va subratllar la regidora Meritxell Ricart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.