URBANISME
Idees per activar hotels dels Anlló i el port a Sant Feliu
Estudiants de l'Escola d'Arquitectura de La Salle-URL i el màster IAM plantegen solucions per refer el Panorama i l'illa del Rex I-Noies
Dibuixen un amfiteatre sobre la marina seca portuària
Estudiants de l'Escola d'Arquitectura de la Salle-Universitat Ramon Llull (URL) i del grup d'Investigació d'Arquitectura Mediterrània (IAM) van presentar ahir al govern de Sant Feliu propostes per rehabilitar els dos grans hotels del llegat dels Anlló –el Panorama Park i l'illa del Rex I i Noies– aprofitant-ne la major part de l'estructura i amb solucions per potenciar-ne l'eficiència energètica. La feina de camp va començar a la tardor, amb successives visites i la consulta de plànols i documents facilitats pel consistori.
Des del 2008, el grup IAM fa recerca sobre la regeneració sostenible d'assentaments turístics, sovint obsolets. L'encapçala el doctor Robert Terradas, que ahir defensava la innovació, però “sense deixar de banda l'esperit i les circumstàncies del municipi on es treballa”.
La proposta per al Panorama manté els edificis existents, començant per l'antic xalet de Can Rius, ja que els consideren part del paisatge urbà propi de la badia guixolenca. A l'interior hi hauria 88 habitacions –algunes amb llar de foc– dins dels estàndards de 4 estrelles superior, salons de reunions i una zona de gimnàs, spa i piscina. La configuració de les plantes permetria fer servir només part del complex en temporada baixa i les façanes tindrien una pell exterior. A l'illa hotelera de la rambla Portalet, el grup proposa diferents solucions, en funció de les finques que se sumin al projecte. S'aprofitaria el pati interior, inclouria alguns locals comercials als baixos i tindria 70 habitacions de categoria similar al Panorama.
Amfiteatre al port
Una de les idees més ambicioses per al municipi, però, compatibilitzaria la instal·lació de la marina seca prevista al port amb un amfiteatre permanent al damunt, integrat alhora amb l'edifici del Club Nàutic i el penya-segat del darrere. La proposta permetria consolidar un escenari central per als concerts del festival de la Porta Ferrada i altres activitats anuals. El regidor d'Urbanisme, Joan Vicente, destaca que aquest i els altres projectes “són viables i factibles dins de l'ordenació urbanística vigent”.