Urbanisme

La urbanització Ciutat Jardí de Melianta, reactivada

Després de la fallida del promotor, ara l'Ajuntament proposa als particulars una fórmula per poder cobrir la despesa de la urbanització dels carrers i tornar a donar llicències d'obres

La urbanització Ciutat Jardí de Melianta (Fontcoberta) s'ha tornar a activar, després d'estar aturada un temps arran de la fallida de l'empresa promotora. La represa és possible gràcies a uns convenis referents a la despesa d'urbanització dels carrers que l'Ajuntament ha establert amb els propietaris que havien quedat amb el projecte a mitges. La promotora no va acabar les feines d'urbanització i el consistori va portar el cas als jutjats per poder recuperar l'aval que havia donat, al mateix temps que suspenia les llicències d'obres. El tracte amb els afectats –aprovat en el ple municipal– consisteix en el fet que els propietaris assumeixin, de moment, el cost d'urbanització dels carrers que hauria d'haver pagat la promotora i quan el cas s'hagi resolt als tribunals l'Ajuntament els tornarà aquella quantitat. Sobre això últim, l'alcalde, Joan Estarriola, ha matisat que es pot donar el cas que no sigui el 100 %, en el cas que el municipi no recuperi la totalitat de l'aval. Per saber-ho caldrà esperar a la subhasta d'uns béns que la promotora en fallida ha ofert per cobrir el seu deute. Mentrestant ja s'han interessat per signar el conveni tres particulars i una promotora que té la intenció de fer 25 cases unifamiliars en línia, segons l'Ajuntament. A Ciutat Jardí hi ha unes 230 parcel·les en les quals ja s'han aixecat unes 75 cases, entre les quals n'hi ha 29 de protecció oficial.

El desenvolupament de Ciutat Jardí ha estat dificultós des del principi. Va ser projectada quan a Fontcoberta governava CiU. El 2007, en accedir ERC al govern, l'Ajuntament va frenar-ne l'execució per revisar el projecte. Quan el promotor va disposar del vistiplau, aleshores va ensopegar de ple amb la crisi econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.