Serveis

El Consell de la Segarra amenaça de tallar l'aigua a Guissona

El Consell Comarcal de la Segarra va anunciar ahir que “reduirà progressivament el subministrament d'aigua potable fins a suspendre'l” al municipi de Guissona. Aquest Ajuntament, de 6.800 habitants, acumula un deute de 306.000 euros. Els veïns usen en un 60% aigua del canal d'Urgell, que té un conveni amb el Consell. La resta, barrejada, prové de pous municipals. La Corporació Alimentària de Guissona té contracte propi de subministrament.

L'alcalde, Xavier Casòliva, ha explicat: “Paguem la tercera aigua més cara de la província, 1,15 euros per litre, perquè ens obliguen a pagar una reserva de 300 litres per habitant i dia, mentre que altres municipis segarrencs la paguen a 0,30 euros. Volem pagar el què és just.” El 2012, després de diverses reunions sense acord amb el Consell per intentar rebaixar la reserva a 100 litres, Guissona va deixar de pagar. L'Ajuntament assegura que, en cas de tall, s'abastirà dels pous i de la reserva. O pagarà transitòriament: “No deixarem els veïns sense aigua potable. Però ara mateix el Consell no ens respon, ni per telèfon ni per escrit. Si no s'avenen a dialogar, ho decidirà el jutge.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia