Medi ambient

Els arrossaires volen frenar la inundació amb aigua salada

Alerten que aquest tractament contra el cargol poma ha perjudicat la collita d'arròs d'aquest any

Els arrossaires del delta de l'Ebre demanaran a la Generalitat que deixi d'inundar els camps amb aigua salada –una de les mesures que havien emprès per combatre el cargol poma– perquè la salinització ha perjudicat la collita d'arròs d'aquest any: “El tractament amb aigua salada sabíem que era beneficiós per combatre el cargol poma, però desconeixíem les conseqüències per al conreu posterior”, va explicar ahir Miquel Fàbregas, president de la Cambra Arrossera del Montsià.

Prodelta, l'organització que agrupa regants i productors agrícoles del delta de l'Ebre, va convocar dimecres a la nit a Deltebre una reunió per tractar aquesta problemàtica. Els assistents van acordar demanar que en la campanya 2014/2015 no es faci un tractament generalitzat dels conreus amb aigua del mar: “Ens preocupa el que podria passar en els pròxims anys si es continués fent”, segons va dir Fàbregas, que hi va afegir: “Les terres salinitzades poden comportar que cada cop es produeixi menys arròs.”

Els arrossaires preveuen reunir-se la setmana que ve amb els representants de la Generalitat perquè estudiïn altres tractaments alternatius en la lluita contra la plaga del cargol poma: “Cal determinar altres accions per continuar lluitant contra el cargol poma.”

Durant la campanya d'aquest any, que ja està a punt d'acabar, la producció al Delta serà d'unes 120.000 tones d'arròs.

LA XIFRA

120.000
tones d'arròs
es produiran en la campanya d'aquest any al delta de l'Ebre, que ja està a punt d'acabar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia