Administracions

Els impostos municipals de Banyeres de Mariola seguixen congelats

L'IBI experimenta una rebaixa del 5% per tercer any consecutiu

El ple de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat la congelació de totes les Ordenances fiscals de 2015, destacant una nova rebaixa del 5% de l'IBI, o contribució urbana, que passa del 0,74% al 0,70% en els immobles urbans, mentre que en els immobles de tipus rústic la reducció va des del 0,72 % al 0,68%. Amb aquesta mesura, l'equip de Govern ha rebaixat aquest impost durant tres anys seguits.

D'altra banda, s'ha ampliat el nombre de bonificacions al crear en l'impost sobre el valor dels terrenys de naturalesa urbana una bonificació del 50% en les transmissions per causa de mort a favor dels descendents de la vivenda habitual del finat. Així mateix, es crea també una nova bonificació del 95 % de la quota integra d'este mateix impost en les transmissions de terrenys en els que s'exercisquen activitats econòmiques declarades d'especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l'ocupació.

De la mateixa manera, també s'augmenta la bonificació del 25 al 50% en la taxa de drets d'examen per a totes les persones que presenten la declaració administrativa d'invalidesa o disminució física expedida per l'organisme o autoritat competent i en la taxa de la zona d'acampada s'introduïx una bonificació del 50% per a les persones que estiguen en situació de desocupació.

Per a Ramón Albero, regidor d'Hisenda, «es tracta d'unes ordenances solidàries que continuen amb la línia de congelació i reducció d'impostos iniciada en 2011 per afavorir famílies i empreses, pel que considerem que és la política fiscal adequada en aquest moment».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.