Infraestructures

L'Ajuntament de Besalú farà una consulta sobre dos nous equipaments

L'equip de govern té previst per l'any que ve demanar als besaluencs que decideixin respecte al trasllat de la biblioteca i l'obertura d'un alberg

L'Ajuntament de Besalú té previst organitzar una consulta vinculant perquè la gent empadronada al municipi decideixi si cal o no traslladar la biblioteca a un altre emplaçament i si consideren que a la vila li cal un alberg. Els detalls de la consulta encara no s'han concretat, però l'alcalde, Lluís Guinó (CiU), ha avançat que es celebrarà l'any vinent i que, en el cas de la pregunta sobre la biblioteca, abans que la gent voti se la informarà sobre una proposta d'ubicació que farà l'equip de govern, així com del cost que suposaria. El lloc escollit per l'Ajuntament és el solar on hi havia hagut la piscina pública, a tocar del pavelló poliesportiu i de l'escola. Actualment, la biblioteca està situada en un pis de can Cambó i és de difícil accés, segons el parer del consistori. A més –hi afegeixen–, amb el temps ha quedat petita, perquè és un dels equipaments que més es fan servir i, com que és al barri vell, no s'hi pot estacionar a la vora.

El canvi d'emplaçament de la biblioteca serà la primera decisió que es prendrà a Besalú en el marc d'una reordenació dels equipaments municipals, que es pretén fer a curt termini per tal d'optimitzar els recursos. En aquests moments, l'Ajuntament té repartits diversos serveis (com ara l'escola de música, la ràdio i el bressol d'emprenedoria, a més de la biblioteca) a cal Campaner, can Tenes, l'edifici de l'antiga llar d'infants, cal Tronc i l'esmentat can Cambó.

Fruit de la nova llei

La consulta prevista per l'any vinent –i les que es puguin organitzar més endavant– serà possible gràcies a la llei que el Parlament ha aprovat recentment, com a pas previ a la convocatòria de la consulta del 9-N. “S'ha creat un mecanisme de participació ciutadana molt fàcil d'aplicar, i els ajuntaments ho hem d'aprofitar”, assenyala Guinó.

LA DATA

2015
és l'any
en què es farà la consulta vinculant, segons les previsions de l'equip de govern.

LA FRASE

Amb la llei de consultes s'ha creat un mecanisme de participació ciutadana molt fàcil d'aplicar
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.