Administracions

L'asfaltatge de carrers, principal inversió de Pineda pel 2015

El pressupost que s'aprovarà dijous manté l'accent en les polítiques socials i de promoció de l'economia local

El PP dóna suport explícit als comptes municipals perquè li han incorporat cinc propostes

Un pressupost responsable, pensat en les persones, els barris i el treball. L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), ha presentat aquest matí el pressupost del 2015 que s'ha de validar dijous vinent per ple en un pur tràmit atesa la majoria absoluta de l'equip de govern. Al costat d'Amor i del regidor d'Hisenda, Antoni Abad (PSC), el cap del principal grup de l'oposició, Diego Sánchez (PP) que ha ocupat el lloc que l'any passat va ser per CiU. Sánchez ha defensat el suport del seu grup als compte municipals per la inclusió en aquests de les cinc propostes aportades per la formació i que representen 130.000 euros d'un pressupost global de 27,3 milions.

L'alcalde ha destacat que l'elaboració del pressupost s'ha fet “pensant en la realitat del municipi i en les necessitats dels seus veïns” i no pas en clau electoralista. En aquest sentit, doncs, s'han obviat les grans promeses d'inversions i s'ha reduït al mínim l'aportació municipal a nous projectes –poc més d'un milió d'euros dels cinc pressupostats i que es cobriran amb subvencions i ajuts d'altres administracions–.

Els comptes de Pineda per l'any vinent continuen pivotant en les polítiques socials i en la promoció econòmica local amb l'objectiu de millorar les condicions de vida dels ciutadans. Segons les dades facilitades pel consistori, l'Atenció Social ha pujat un 17%, situant-se en prop de 2 milions d'euros –es mantenen tots els serveis actuals i s'incrementen les aportacions, per exemple, pel rebost solidari–. L'apartat de Seguretat Ciutadana, que supera els 3 milions de despesa, el de Serveis Municipals, que gairebé arriba als 3,5 milions i el d'Urbanisme, també amb més de 3 milions són les àrees més beneficiades. Cultura augmenta en un 17% per afrontar la despesa que generararn quan es facin realitat la nova sala d'exposicions a l'antiga biblioteca o la sala polivalent a la biblioteca Serra i Moret. L'apartat de Noves Teconologies puja un 51%. Ciutadania i Barris, Joventut i Salut Pública són les àrees més afectades i hauran de batallar per optimitzar una despesa que amb prou feines supera els 100.000 euros cadascuna.

Projectes antics

Pel què fa al capítol d'inversions, la majoria s'arrosseguen d'anys anteriors, com ara el nou passeig del barri del Poblenou, el Centre Cívic, el planejament del polígon industrial, la sala polivalent de la biblioteca nova o la recollida d'aigües de la riera de Sant Jaume o del passeig marítim. La major inversió pròpia d'aquest 2015 serà el pla d'asfaltatge de carrers i d'eliminar les barreres arquitectòniques rebaixant les voreres. En total: 1,1 milions d'euros. També en l'exercici de l'any vinent es començarà a pagar el pla de canvi i millora de l'enllumenat públic amb una primera inversió de 365.000 euros.

Tant l'alcalde com el regidor Abad van insistir que es tracta de fer quadrar un pressupost “que es mantindrà viu durant tot el mandat”. Abad, però, va anar més enllà i va advertir que si les administracions superiors no compleixen amb els compromisos d'inversió fets a l'Ajuntament “patirem importants tensions de tresoreria”.

LA XIFRA

27,3
milions
és el pressupost de Pineda de Mar pel 2015, un 2,1% més que el 2014 però que no augmenta a efectes pràctics

LA FRASE

El govern podria haver plantejat un pressupost electoralista, però ha volgut mantenir la línia de gestió responsable i coherent
Xavier Amor (PSC)
Alcalde de Pineda de Mar

Cinc propostes acceptades per valor de 130.000 euros

El PP va seure ahir al costat de l'alcalde Xavier Amor per escenificar l'acostament de les dues formacions en el pressupost del 2015. L'alcalde va lloar les aportacions fetes pel principal grup de l'oposició, igual que ho va fer el 2014 quan va ser CiU qui va donar suport als comptes municipals. El portaveu de la formació, Diego Sánchez, va destacar que havien estat cinc les propostes acceptades pel govern del PSC i nque en conjunt representaven “130.000 euros d'uns comptes de 27,3 milions”. “Hem anat més enllà de la quantitat i ens hem fixat en la finalitat de les aportacions”, va explicar. Les peticions incorporades són: dotar de més equipament al cos de protecció civil, comprar un vehicle a la policia local, ampliar la partida dels jocs escolars, crear una partida per a estudis i projectes de futur i participar activament en l'execució del pressupost fins al maig del 2015, quan les eleccions municipals canviaran el panorama polític local. Durant la roda de premsa, Amor va anunciar que CiU havia fet arribar les seves propostes “que també s'estudiaran”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia