Medi ambient

Compromís per Elx aposta per un model de gestió del Palmerar sostenible i consensuat

La coalició valencianista vol garantir la seua bona conservació

Ahir es compliren 14 anys des que el Palmerar va ser declarat Patrimoni de la Humanitat

La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat que “cal apostar per un model de gestió del Palmerar que permeta avançar cap a la seua sostenibilitat social, econòmica i ecològica, un model que ha de ser compartit i consensuat entre tots els sectors interessats i amb la ciutadania per a que funcione com un projecte a llarg termini de conservació dels nostres horts”.

Mollà ha realitzat estes declaracions amb motiu del 14 aniversari de la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i ha assenyalat que “des de l'Ajuntament d'Elx s'han donat passos importants en les darreres dècades per a la preservació del palmerar, com ha estat l'obtenció de la titularitat pública de molts horts privats o la restauració d'alguns d'ells que portaven molts anys abandonats o semiabandonats i estaven força deteriorats, a més de la feina desenvolupada per a obtenir el reconeixement que celebrem”.

Mireia Mollà ha destacat que “este pla de gestió ha de fer possible que els horts tornen a tindre la funció agrícola que tingueren en el passat i el manteniment de les tècniques de gestió tradicionals i que este aspecte siga compatible amb la demanda d'horts urbans i d'agricultura ecològica i amb els seus valors paisatgístics i estètics i amb seu ús turístic i recreatiu”.

Per a síndic portaveu, “este model de gestió ens ha de permetre també eixir de la crisi que pateix el palmerar amb l'arribada del morrut roig i per l'escàs encert en la lluita contra la plaga, portada en exclusiva per la Conselleria d'Agricultura fins el 2009 i per l'Ajuntament d'Elx des del 2010”.

Davant aquest panorama, des de Compromís aposten per un model responsable i que permeta gestionar el Palmerar a llarg termini per garantir la protecció que es mereix este Patrimoni de la Humanitat al què se lli ha de seguir posant en valor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia