Medi ambient

Compromís vol la reforma de la Llei del Palmerar d'Elx

Anuncia que farà aquesta modificació des dels futurs governs municipal i autonòmic

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat que entenen que la Llei del Palmerar, que prompte complirà trenta anys, necessita d'una reforma que la faça més operativa i permeta que es convertisca en un instrument realment útil per a la protecció del palmerar.

Mollà ha assenyalat que “en este període de temps, la normativa, tot i la seua importància, s'ha revelat poc operativa a l'hora de protegir el palmerar i ha quedat obsoleta, ja s'ha d'ampliar la protecció a la cultura d'oasi associada al palmerar”.

En aquest sentit, la portaveu i diputada autonòmica ha destacat que “si Compromís forma part dels pròxims governs local i autonòmic, portarem en marxa una reforma de la llei per a que puga complir millor el seu objectiu de vetllar per la bona salut i la bona gestió del palmerar, dotant-la d'instruments legals operatius de cara a la lluita contra les plagues, la gestió, la protecció urbanística, la gestió i l'ús del palmerar amb finalitats agrícoles, turístiques, recreatives i altres”.

Molla ha recordat que només d'aquesta manera pot donar-se protecció a tots aquells valors reconeguts per la UNESCO amb la distinció del Patrimoni de la Humanitat i es fomentarà que el Palmerar siga un element viu i útil al poble d'Elx, en lloc del monument estàtic o museístic que és en l'actualitat.

Per a la portaveu local, “el paper de les administracions és fonamental en la defensa del Palmerar i, per tant, entenem que és necessari donar un gir a la situació i fer que els pròxims governs local i autonòmic facen una aposta decidida per la seua conservació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia