Urbanisme

Pineda cobra als veïns per un carrer fet el 2010

La remodelació de l'avinguda Mediterrània del barri del Poblenou de Pineda de Mar es va enllestir el 2010, però no ha estat fins ara que l'Ajuntament ha començat a enviar les contribucions especials als veïns. Fonts municipals reconeixen que han hagut de girar els rebuts perquè el límit marcat per la llei estava a punt d'esgotar-se. Tot i això, també asseguren que han allargat al màxim el termini conscients que el moment actual “no és massa favorable a la majoria de famílies quan es tracta de pagar una despesa extra”. Les condicions amb les quals els veïns de la zona hauran de fer efectiu el pagament –la majoria hauran d'abonar entre 200 i 300 euros– també els són extremament favorables: pagaran una meitat el desembre del 2016, i l'altra meitat, el desembre del 2017. La millora del que és un dels eixos comercials més importants del municipi va tenir un cost inicial de dos milions d'euros, dels quals l'Ajuntament va pagar-ne 1,1 milions. El consistori va rebre 650.000 euros de subvenció del PUOSC.

Els veïns –hi ha 1.200 rebuts per cobrar– han hagut d'assumir 277.000 euros, una quantitat que representa només el 14% del pressupost global de l'obra. El PSC, que governa amb majoria absoluta, recorda que a Pineda s'ha convertit en un fet “habitual” que les contribucions especials als ciutadans no superin mai el 20%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia