Medi ambient

Treballs de millora a les lleres del Ter i el Ritort a l'altura de Camprodon

Els treballs afecten el tram urbà i minimitzen el risc de desbordament en cas de crescudes

Formen part d'un projecte més ampli que promou l'ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Camprodon han dut a terme diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram de cent metres del riu Ter i en una secció també de cent metres del Ritort, un dels seus afluents amb la confluència en aquest municipi ripollès. Aquestes actuacions, amb un cost de més de 14.700 euros, finançats en un 80% per l'ACA i el 20% restant pel consistori, s'han dut a terme en trams urbans dels rius esmentats; pel que fa al Ter, aigua amunt del camí d'en Noc, mentre que pel que fa al Ritort, s'han desenvolupat els treballs aigua amunt del pont de Freixenet.

L'execució dels treballs ha anat a càrrec de l'empresa pública Forestal Catalana SA. Les intervencions que s'han fet han consistit en la tala i retirada d'arbres morts i caiguts, i l'aclarida selectiva d'arbres i de rebrots. Tot plegat fa que els dos rius tinguin als trams millorats més capacitat de desguàs, amb la qual cosa es redueix el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com més potencial ambiental.

Aquesta actuació s'emmarca dins la convocatòria de subvencions per a actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l'àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l'ACA a finals de l'abril passat. Aquesta convocatòria preveu un import total de 375.000 euros, dels quals l'ACA n'aporta 300.000 (80%) i els ajuntaments, els 75.000 restants.

A més d'aquesta ordre de subvencions, l'Agència Catalana de l'Aigua destinarà 100.000 euros en un total de 39 actuacions en zones no urbanes –13 a les comarques gironines, 12 a les barcelonines, 6 a les de Tarragona i 8 a les Terres de l'Ebre–, les quals seran finançades íntegrament per l'ACA. La majoria d'aquestes actuacions estan en execució, tot i que moltes ja estan finalitzades.

LES XIFRES

14.700
euros
són els que s'han invertit en la neteja de lleres del Ter i del Ritort a l'altura de Camprodon.
375.000
euros
són els que l'ACA i els ajuntaments beneficiats inverteixen en el projecte de millora dels espais fluvials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia