Medi ambient

Veïns de Montcada critiquen que el nou mapa acústic els perjudica

L'Associació de Veïns de Can Sant Joan ha mostrat el seu malestar amb la modificació inicial del mapa acústic del municipi presentant-hi al·legacions perquè creuen que la nova classificació de la zonificació segons sensibilitat acústica beneficia la cimentera Lafarge, ja que d'aquesta manera l'empresa no ha de fer modificacions per complir la llei. En concret, els veïns al·leguen pel fet que s'hagi canviat de zona de sensibilitat acústica i d'usos del sòl l'espai de l'escola el Viver, que ha passat a ser considerat en una zona moderada i no alta, com passa amb la zona del carrer de la Bifurcació i l'avinguda de la Unitat. També demanen que la zona del Turó de Montcada, que no està catalogat, s'inclogui en el de zona d'alta sensibilitat acústica.

Els veïns recorden, a més, que el jutjat número 2 de Cerdanyola té obertes diligències arran de la querella que va presentar fiscalia de medi ambient i urbanisme de Barcelona contra l'exalcalde de Montcada César Arrizabalaga, la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo, i l'exdirector de la fàbrica Lafarge Oswaldo Pereda per la contaminació acústica de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]