Medi ambient

Investiguen la contractació de la brossa a Arenys de Mar

La fiscalia demana a l'Ajuntament documentació del 2006 al 2015, període en què es va anar prorrogant el contracte a la mateixa empresa sense fer concurs

Ho denuncien des de l'oposició

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha fet arribar la documentació a la fiscalia sobre la contractació de la recollida de la brossa des que es va adjudicar el servei a l'empresa CLD. Això va ser el 2004, però dos anys més tard es va fer una pròrroga de sis mesos més, i així successivament fins a allargar la concessió durant vuit anys, fins aquest any, que s'ha fet finalment el concurs. Així ho denuncia des del grup a l'oposició Bloc Municipal el portaveu, Àlex Acero, que ha fet arribar també el cas a l'Oficina Antifrau. “La llei obliga a fer concurs i s'haurà d'aclarir si el que ha passat és que s'ha vulnerat la lliure concurrència i s'ha beneficiat una única empresa”, explica.

El regidor critica que no es tingués en compte el canvi de normativa de contractes públics que va entrar en vigor el 2009 i que no s'aprofités tampoc per fer un concurs quan es va implantar la recollida selectiva al municipi l'any 2011. “Es va canviar el model, però no es va fer el concurs corresponent com pertocava”, diu.

Des de l'Ajuntament, el portaveu socialista, Ramon Vinyes, que va ser alcalde en l'anterior govern tripartit, reconeix que no es va aconseguir el consens polític per tirar endavant un nou concurs. La implantació de la recollida porta a porta a tot el municipi o només al centre urbà va generar diferències entre ICV i ERC i el PSC. Segons explica Vinyes, però, des de la regidoria d'ERC es va deixar embastat el plec de clàusules, que s'ha pogut aprovar definitivament aquest mandat. Lamenta la “guerra política” que segons ell ha iniciat el portaveu del Bloc Municipal, que serà el candidat de Solidaritat Catalana, contra l'exresponsable de la regidoria de Medi Ambient i candidata d'ERC, Annabel Moreno.

LA FRASE

Esperàvem tenir el consens polític per tirar endavant el concurs, però no es va aconseguir
Ramon Vinyes
portaveu del govern (PSC)

La darrera novetat, la brossa orgànica

Des de fa un mes que els arenyencs, només els del nucli antic, fan el porta a porta per treure els residus que pertoquen cada dia, inclosa la fracció orgànica. Des de l'Ajuntament es fa un balanç positiu de les aportacions que fan els ciutadans, tot i que ha generat crítiques d'alguns sectors on la brossa s'acumula indiscriminadament. A les zones més denses de població, a la part alta de la riera i a les urbanitzacions, es fa la recollida amb àrees de contenidors on s'han de separar els residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia