Serveis

Trauran una desena d'aparcaments del carrer F. Camprodon d'Arbúcies

L'Ajuntament garanteix la circulació i el pàrquing tot l'any, i fa les obres per fases fins al desembre

La reforma de la via és la gran inversió del mandat

L'Ajuntament d'Arbúcies tindrà aixecat el carrer Francesc Camprodon tot l'any. La millora integral de la via permetrà que els vianants disposin a partir del 2016 d'una via “de passeig”, segons indica l'alcalde, Pere Garriga (Entesa), que considera que la via quedarà “fantàstica”. Els cotxes deixaran d'aparcar en bateria i estacionaran en línia, cosa que farà que es perdin una desena d'aparcaments. Ara n'hi ha 98 i a partir del desembre n'hi haurà 87, segons càlculs de l'Ajuntament.

La reforma del carrer Francesc Camprodon, que executa l'empresa Rogasa, és la principal inversió del mandat (uns nou-cents mil euros). En el pressupost aprovat fa tres setmanes, s'hi va incloure una partida de 410.000 euros. Al carrer Francesc Camprodon, no s'hi havia fet cap gran obra des de feia mig segle, assenyala Garriga.

El 90% dels 900.000 euros està subvencionat per la Generalitat i la Diputació. El carrer es reforma per fases per “garantir sempre la circulació dels cotxes i l'aparcament”, assenyala Garriga. Arbres, fanals i elements del mobiliari urbà aniran a una banda del carrer. Més endavant s'haurà de decidir si les places per aparcar se situen, de manera fixa, a una banda o bé s'alternen als dos costats.

Espera per a les targetes

Segons un acord de l'Ajuntament amb Mifas, la concessionària de la zona blava, pròximament els veïns que hagin pagat l'impost de circulació a Arbúcies ja tindran una targeta de 24 hores per aparcar a la zona blava del Francesc Camprodon. La confecció de les targetes s'ha endarrerit i aviat estaran a punt.

LA XIFRA

6
arbres (de l'espècie mil·lenària ‘Ginkgo biloba') s'han tret del carrer i s'han replantat a altres punts.

LA FRASE

El carrer quedarà fantàstic tenint en compte que és el carrer principal. Serà un carrer de passeig
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies (Entesa)

Participació “no real” i amb sentit comú

El carrer Francesc Camprodon d'Arbúcies ha originat debats i discussions polítiques des de fa temps. L'anterior equip de govern, liderat per ERC, havia fet un procés participatiu perquè la gent pogués decidir l'obra. Per Pere Garriga, “allò no era un procés participatiu real. ERC va presentar el projecte quan ja estava decidit”. Garriga assenyala que l'equip de govern ha aplicat el sentit comú i no farà pagar als veïns contribucions especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia