Serveis

Descarten l'antic projecte de la biblioteca d'Arbúcies

L'alcalde troba “un disbarat” que ERC volgués gastar tres milions en l'equipament a la zona de Can Delfí

Els republicans veuen “vàlida” la proposta i recorden que l'obra es va adjudicar el 2012

L'Ajuntament d'Arbúcies descarta del tot l'antic projecte de construir una biblioteca a la zona de Can Delfí, previst per l'anterior govern, encapçalat per ERC. L'alcalde, Pere Garriga (Entesa), explica que han hagut de redefinir l'obra, que no té el projecte definit. “Hem de prioritzar la biblioteca, però no el projecte d'ERC, que era caríssim i irrealitzable.”

Segons Garriga, les intencions de l'equip de govern encapçalat per Roger Zamorano (ERC) eren “gastar tres milions d'euros per fer una biblioteca en un semisoterrani que, a més a més, no es pot pagar”. “És un disbarat”, assegura. A més, l'alcalde sosté que “el projecte era irrealitzable”. “I la prova és que ERC no el va fer en vuit anys [de govern]. Més prova que això, no n'hi ha.”

Garriga diu que el model de biblioteca el decidirà el futur equip de govern. Per l'Entesa, l'espai seria a Can Delfí, ja sigui en un equipament nou de trinca, o bé en la utilització d'un edifici existent (poliesportiu o espai polivalent).

Garriga sosté que construir la biblioteca en el proper mandat és la prioritat de l'Entesa. Entre la Generalitat i la Diputació, l'Ajuntament té 900.000 euros de subvenció.

L'alcalde diu que tots els passos es fan d'acord amb el govern. “S'ha d'agrair al Departament de Cultura l'esforç per entendre que allò era un disbarat, i ells mateixos ho han reconegut. Les vaques flaques fan que ara tot sigui més lent.” La biblioteca hauria d'haver estat acabada “el desembre del 2011”. “Quan vam entrar al juny [del 2011], no hi havia res fet”, recorda el batlle de l'Entesa (7 edils de 13).

A ERC, amb un regidor a l'oposició (Quim Santos), defensen aquell projecte. “El projecte feia que el poble tingués un espai molt diàfan, que formés part d'una zona d'equipaments. Tots els grups hi estaven d'acord. De fet, el 2012 l'obra es va adjudicar per ple”, explica Santos.

Sense informació

L'alcalde reconeix que l'adjudicació es va aprovar per no perdre la subvenció. Explica, però, que l'adjudicatària va fer fallida, i que les empreses següents del concurs ja no hi són. ERC no en té notícies des de fa tres anys, tot i que ho han demanat en el ple més d'un cop, diu Santos, que va ser regidor de l'equip de govern durant set anys.

A Arbúcies, la biblioteca Rafael Vilà Barnils és ara en un espai distribuït en dos pisos a Can Cornet, al carrer del Pont, a tocar de la plaça de la Vila. “És un lloc molt millorable i que ha quedat obsolet”, reconeix l'alcalde.

LES FRASES

El projecte d'ERC era irrealitzable. En vuit anys no el va fer. Més prova que això, no n'hi ha cap més
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies (Entesa)
Tots els grups estaven d'acord en aquell projecte. De fet, el 2012 l'obra es va adjudicar per ple
Quim Santos
REGIDOR D'ERC

LA XIFRA

300.000
euros
costava a l'any mantenir la biblioteca en l'anterior projecte d'ERC, segons diu Pere Garriga (Entesa).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia